StoryEditor
odlazak u hajduk

U Zagrebu osvanule poruke za Brekala: "Judo, prisjest će ti izdaja"

Piše desk  /  29.01.2024., 09:45h

Josip Brekalo izašao je jučer pred puni Poljud prije utakmice Hajduka i Rijeke i dobio ovacije tribina. Hrvatski reprezentativac stigao je u Split na posudbu iz Fiorentine do kraja sezone, nakon što mu je propao transfer u Dinamo. Neki navijači to mu ne opraštaju.

Podsjetimo, Brekalo se trebao vratiti u Dinamo u poslu u kojem bi hrvatski prvak platio 100.000 eura posudbu, 100.000 eura ako bi na kraju sezone osvojio naslov i još 200.000 ako bi se plasirao u skupinu Lige prvaka, prenosi Index.

Njegov povratak stigao je do faze da se sve opisivalo tek kao stvar formalnosti. Njegov agent bio je u Maksimiru u utorak i dogovorio sve detalje i Brekalo je u srijedu trebao stići u Zagreb. Satima je na aerodromu u Firenci čekao zeleno svjetlo od Dinama, da bi iz Maksimira dobio poruku da od toga neće biti ništa.

Za neke je postao izdajica

Pojavila mu se opcija odlaska na posudbu u Olympiakos, opet je u igri bila Salernitana, ali se onda sve promijenilo. Hajduk je igračeva agenta kontaktirao u petak poslijepodne i ubrzo je poslao ponudu Fiorentini, koja je potom prihvaćena. Hajduk će posudbu Talijanima platiti 100.000 eura, a još toliko će Fiorentina dobiti ako Hajduk osvoji titulu.

Brekalo je napravio potez kojim dobiva minutažu i nastavlja se boriti za svoje mjesto među reprezentativcima koje bi izbornik Zlatko Dalić trebao voditi na Europsko prvenstvo. Dobio je i poruke mržnje i nezadovoljstva koje su osvanule po Zagrebu. Za neke navijače postao je Juda, izdajica. Poručuje mu se da će mu prisjesti izdaja.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 10:47