StoryEditor
pripremna sa saudijcima

U zadnji tren promijenjen termin sutrašnje utakmice hrvatske reprezentacije

Piše desk  /  15.11.2022., 12:47h

Hrvatska reprezentacija prijateljsku utakmicu protiv Saudijske Arabije ipak neće igrati sutra u 11 sati, kako je prvotno planirano. Susret će biti odigran od 15 sati po lokalnom vremenu, odnosno od 13 sati po hrvatskom vremenu. Odluku o promjeni satnice objavio je HNS.

"Promijenjen je termin odigravanja prijateljske utakmice između Saudijske Arabije i Hrvatske u Rijadu. Utakmica koja će za Vatrene biti jedina provjera uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru, počet će u 15 sati po lokalnom vremenu, a ne u 13 kako je to prvotno bilo predviđeno. Podsjetnika radi, utakmica u Rijadu igrat će se na stadionu Prince Faisal bin Fahad, a ne na stadionu Mrsool Park. Razlog promjene stadiona je loše stanje travnjaka na stadionu Mrsool Park", naveli su iz HNS-a. 

Raspored utakmica hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu:

23.11. Maroko - Hrvatska 11:00 (srijeda)

27.11. Hrvatska - Kanada 17:00 (subota)

1.12. Hrvatska - Belgija 16:00 (četvrtak)

U slučaju nekog iznenadnog izostanka, izbornik može aktivirati poziv nekome sa šireg popisa. Na njemu su ostali Ćaleta-Car, Pongračić, Ivanušec, Čolak, Brekalo, Mišić, Labrović i Kotarski. Izmjene u slučaju ozljeda mogu se raditi do 24 sata uoči prve utakmice, a Hrvatska SP otvara u srijedu, 23. studenoga, protiv Maroka.

"To nam je prva i zadnja pripremna utakmica. Dat ćemo šansu igračima kojima treba utakmica, koji nisu igrali standardno i puno u zadnje vrijeme. Kalkulirat ćemo u smislu sastava i igrača. U četvrtak ćemo imati regeneracijski trening, a u petak idemo u Dohu i počinjemo s ozbiljnim radom.

Pratit ćemo prijateljske utakmice Maroka i Kanade pa ćemo imati puno više informacija", rekao je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić na današnjoj konferenciji za medije nakon što su se igrači okupili u Zagrebu.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 06:10