StoryEditor
ne ide u katar

U srijedu je trebao igrati protiv Hrvatske, no izbačen je iz reprezentacije tjedan dana prije početka SP-a

Piše hina  /  13.11.2022., 14:14h

Saudijska Arabija će u srijedu odigrati prijateljsku utakmicu protiv Hrvatske u Rijadu kao pripremu za Svjetsko prvenstvo.

Saudijski napadač Fahad Al-Muwallad udaljen je u nedjelju iz saudijske reprezentacije "iz predostrožnosti" zbog kršenja antidopinških pravila, objavio je Saudijski nogometni savez (SAFF), ne navodeći više detalja.

U ovom priopćenju za javnost, savez objavljuje da je, "iz predostrožnosti", izbornik Zelenih sokolova, Hervé Renard, "odlučio isključiti igrača s popisa za sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu, te je pozvao igrača Nawafa Al-a - Abed" da ga zamijeni.

Saudijsko antidopinško tijelo suspendiralo je igrača na 18 mjeseci od kraja ožujka zbog pozitivnog testa na furosemid, diuretik koji prikriva prisutnost anabolika, a nalazi se na popisu zabranjenih proizvoda Svjetske antidopinške agencije (AMA). No ovu je sankciju nedavno smanjilo saudijsko arbitražno tijelo, što mu je trebalo dopustiti sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu, pišu lokalni mediji.

Saudijska Arabija će u srijedu odigrati prijateljsku utakmicu protiv Hrvatske u Rijadu kao pripremu za Svjetsko prvenstvo.

Bivši napadač Jeddah Al-Ittihada Al-Muwallad, 28, potpisao je za klub Al-Shabab sa sjedištem u Rijadu i potencijalni je starter u prvih 11 Saudijske Arabije koja SP u Katru otvara 22. studenog protiv Argentine.

Sudjelovao je na Svjetskom prvenstvu 2018. nakon što je bez puno uspjeha bio posuđen španjolskom klubu Levanteu.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 17:46