StoryEditor
hladan tuš

U Srbiji pripremili doček za Đokovića pa se razočarali: Nije se ni pozdravio, odmah otišao s aerodroma

Piše desk  /  17.01.2022., 13:19h
Novak Đoković sletio je u beogradsku zračnu luku nekoliko minuta nakon podneva nakon što se preko Dubaija zaputio u domovinu poslije deportacije iz Australije.

U Melbourneu je 11 dana proživljavao dramu zbog vize, sudjelovao u sudskim procesima i dočekao odluku suda prema kojoj je morao napustiti Australiju. U zračnoj luci skupilo se mnogo novinara koji su čekali doznati hoće li im se obratiti i navijača koji su mu došli dati podršku.

Podsjetimo, tročlano vijeće Saveznog suda jednoglasno je odbilo žalbu Đokovića na ukidanje vize zbog čega je on bio prisiljen napustiti Australiju gdje je došao napasti svoj deseti Australian Open i 21. Grand Slam titulu ukupno. Odluku o ukidanju vize necijepljenom tenisaču donio je ministar za imigracije Alex Hawke zbog, kako je rekao, zdravlja i reda te javnog interesa.

Iako su srpski mediji pisali o svečanom dočeku za najboljeg tenisača svijeta, ispred zračne luke bila su tek nestrpljiva lica koja su stigla otpjevati nekoliko pjesama podrške svom junaku, ali ne i vidjeti ga. Premda službenih informacija na temu njegovog odlaska nema, pojavile su se neslužbene prema kojima se zaputio u Marbellu, gdje ga čeka obitelj. Neki tvrde da je otišao u svoj stan u Beogradu.

Đoković je već ranije govorio da se neće javno osvrtati na događaje iz Melbournea dok prvi Grand Slam ne završi. Navijači su se nadali da će biti drugačije i mediji su se okupili u zračnoj luci, no Đoković je otišao bez pozdrava.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 09:47