StoryEditor
sportsko natjecanje

U Širokom Brijegu održan 24. memorijalni turnir ‘Gojko Šušak‘

Piše fena  /  02.12.2023., 16:12h

Dvadeset i četvrti memorijalni turnir ‘‘Gojko Šušak‘‘ održan je u subotu u Širokom Brijegu, pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH).

Tom prigodom ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ŽZH Mladen Begić je istaknuo kako je ovaj turnir najbolji način ‘‘da se  prisjetimo pokojnog Gojka Šuška, ministar obrane RH, i odamo mu počast kroz sportsko natjecanje.‘‘.

U prvoj utakmici ovog natjecanja domaćin Široki Brijeg svladao je Posušje rezultatom 2:0, a strijelci su bili Bajkuša i Medić.

Drugi susret odigran je između Zrinjskog i Posušja, a mostarskoj momčadi je pripala pobjeda rezultatom 3:0. Golove su postigli Koprčina, Filipović i Novosel.

U trećem susretu kojim je zatvoren turnir momčadi Širokog Brijega i Zrinjskog odigrale su 0:0 i na kraju je trofej pobjednika pripao Zrinjskom zbog bolje gol razlike.

Na kraju je direktor NK Široki Brijeg Josip Bevanda bio  zadovoljan tijekom turnira i čestitao Zrinjskom na osvojenom prvom mjestu.

- Zadovoljan sam kako je protekao cijeli turnir i čestitam svim momčadima koje su se natjecale, a svakako i Zrinjskom koji je osvojio ovaj turnir. Važno je održati tradiciju ovog turnira u spomen na Gojka Šuška, a posebno je važno upoznati mlade ljude s likom i djelom Gojka Šuška kao velikog domoljuba, koji je imao ogroman doprinos za slobodu hrvatskog naroda - kazao je Bevanda.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 07:35