StoryEditor
enciklopedija vatrenih

U prodaju dolazi novi album sa sličicama o hrvatskoj reprezentaciji

Piše desk  /  19.02.2024., 14:05h

Od utorka bi se u prodaji trebao naći album sa sličicama naziva "Vatreni put", svojevrsna enciklopedija hrvatske nogometne reprezentacije i svih natjecanjama koje smo pratili posljednjih 30-ak godina, objavio je Hrvatski nogometni savez (HNS). Album će sadržavati pregled utakmica, izbornika i igrača kroz godine, počevši od prve utakmice u listopadu 1990. protiv SAD-a pa do nastupa u Ligi nacija 2023.

Album Vatreni put ima 82 stranice, u njemu je 370 sličica s jedinstvenim QR kodovima, od toga 74 na holografskom materijalu (52 su zlatne sličice), a u njemu će se pronaći fotografije hrvatskih sportskih fotografa Radiše Mladenovića, Roberta Beloševića, Siniše Hančića, Matka Biljka i Drage Sopte.

Kvizovi, nagrade, odabir najbolje postave Hrvatske

Prvi put na tržištu dostupna je digitalna platforma, osmišljena kao spoj napredne tehnologije i zanimljivih sadržaja. Skeniranjem QR kôda, dostupnog u albumu, ulazi se u digitalnu nogometnu galaksiju. Tamo sve kolekcionare očekuje mnoštvo vrijednih nagrada i dodatnih sadržaja koji će činiti pravu poslasticu istinskim nogometnim fanovima. 

Svaka sličica sadrži jedinstveni QR kôd koji nakon skeniranja otkriva poseban sadržaj. U aplikaciji čekaju kvizovi koji će donositi nagrade. Svi sakupljači sličica imaju priliku glasati za najbolju postavu hrvatske nogometne reprezentacije svih vremena, birajući između legendarnih igrača za svaku poziciju. 

"Iznimno sam zadovoljan činjenicom da izlazi album sa sličicama posvećen uspješnoj povijesti hrvatske nogometne reprezentacije. On nije samo kronika puta Vatrenih od povijesne utakmice protiv SAD-a do najvećih uspjeha osvajanjem četiriju medalja, već i ono što ostaje u naslijeđe generacijama koje tek dolaze.

Uvjeren sam da će ‘Vatreni put‘ pronaći put do kolekcionara i navijača hrvatske nogometne reprezentacije koji će se tako još jednom prisjetiti veličanstvenih dosega Vatrenig kroz povijest", rekao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 14:19