StoryEditor
sve dublje u ponoru

U klubu je odavno ispod svake razine, a sada niže kikseve i u reprezentaciji. Pogledajte kako je Maguire poklanjao golove Nijemcima

Piše desk  /  27.09.2022., 09:12h

Izbornik Southgate mu i dalje vjeruje, pa je tako bio član udarne postave i u petoj od šest utakmica skupine Lige nacija.

Harry Maguire (29) je prije tri godine postao najskuplji branič u povijesti. Međutim, otkako je Manchester United za njega platio Leicesteru odštetu od 87 milijuna eura, Maguireu ide sve gore. Prošle sezone je zbog brojnih kikseva postao predmetom sprdnje, zatim je ove izgubio kapetansku traku i status člana prve postave u Unitedu.

Od osam utakmica ove sezone bio je starter na samo tri. Međutim, izbornik Southgate mu i dalje vjeruje, pa je tako Maguire bio član udarne postave i u petoj od šest utakmica skupine Lige nacija. Engleskoj i Maguireu to natjecanje je završilo debaklom, uz samo tri boda i zadnjim mjestom u konkurenciji Italije, Mađarske i Njemačke, zbog čega je ispala iz elitnog u drugi razred Lige nacija.

U zadnjem kolu na Wembleyju Engleska je igrala protiv Njemačke (3:3), a prvi gol primila je nakon nevjerojatnog, dvostrukog kiksa Harryja Maguirea. Prvo je neometan loptu dodao u noge protivničkom ofenzivcu Jamalu Musiali, a zatim ga je u prodoru prema golu, u pokušaju da mu izbije loptu, pokosio po nogama u kaznenom prostoru.

Musiala je pao, ali je sudac Danny Makkelie pokazao da se igra nastavi. Ipak, nakon pregleda snimke pokazao je na penal iz kojeg je zabio Gundogan. Maguire je zatim teško pogriješio i na drugom kraju terena. Otišao je u napad i tamo petljao s loptom na suparničkoj polovici. Tako ju je nespretno izgubio, a Nijemci su nakon što su mu uzeli loptu krenuli u kontru, koju je krasnim golom okončao Kai Havertz, piše Index Sport.

Ovdje i ovdje pogledajte kikseve Maguirea.

Dnevnik.ba

02. prosinac 2022 20:12