StoryEditor
premijer liga bih

"U gradskom derbiju ne postoje favoriti, bez obzira na trenutnu formu i stanje na tablici"

Piše fena  /  07.03.2023., 13:16h

Drugi ovosezonski mostarski derbi igra se sutra od 18 sati kada će Fudbalski klub Velež ugostiti ekipu Hrvatskog športskog kluba Zrinjski. Obje ekipe u proljetnom dijelu sezone (Kup BiH i Premijer liga BiH) imaju maksimalan učinak - po četiri pobjede.

Kada su suspenzije u pitanju, Velež igra bez Dine Hasanovića i Ede Vehabovića, dok su zbog povreda odsutni Mitar Ćuković, Emir Halilović i Marko Karamarko. Plemići nemaju kartoniranih igrača, a povrijeđen je Almir Bekić.

Trener Veleža Nedim Jusufbegović kazao je na konferenciji za novinare kako u derbi ulaze u dobrom raspoloženju nakon rezultata koji su po njih bili zadovoljavajući, iako je ekipa kartonirana te imaju nekoliko povreda.

- U ovu utakmicu ne možemo izvesti onaj sastav za koji smatramo da može odgovoriti na sve situacije, trenutke i sve varijante koje nosi utakmica, ali kadar koji je tu i koji je na raspolaganju će dati sve od sebe i bit će maksimalno fokusiran. Očekujemo dobru utakmicu – smatra Jusufbegović.

Dodaje kako je Zrinjski dobro vođena ekipa s jako kvalitetnim igračima koja ima glavu i rep i koja zna što hoće.

- Očekuje nas zahtjevna i teška utakmica za koju vjerujem da ćemo odgovoriti na najbolji mogući način. Iako ulazimo u dobrom raspoloženju, naša je situacija dosta dramatična. Promijenili smo dosta igrača. Igrači kojih nema za nas su bili značajni jer bi nam dali širinu u opciji odgovora ili nametanja neke igre koje smo radili u pripremama. Bez te širine smo ostali. S te su nam strane skučene opcije i mogućnosti – pojasnio je trener Veleža naglašavajući kako čvrsto vjeruje u igrače koji će sutra biti na terenu.

Govoreći o mogućem ishodu igre, kazao je kako Zrinjski može biti jako nezgodan.

- Teško ga je braniti, to je činjenica. Ako želimo protiv njih ostvariti dobar rezultat, moramo biti dobri kroz sve momente igre. Skoncentrirat ćemo se na ono što radimo i pokušati odgovoriti na sve zahtjeve u napadačkom i obrambenom smislu. Ne razmišljam o rezultatu. Važan je psihološki trenutak pripreme da ostanete čisto fokusirani, skoncentrirani na ono što se događa na terenu. Ne smije nas ponijeti atmosfera – rekao je Jusufbegović.

Trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić istaknuo je kako se osjeti atmosfera u gradu i momčadi jer je riječ o specifičnoj utakmici.

- U gradskim derbijima favorit ne postoji, bez obzira na trenutnu formu i stanje na tablici. Velež ovo proljeće igra izuzetno dobro. Ekipa teži igri, kompaktna je i ima nekoliko opasnih i dobrih pojedinaca. Očekuje nas zahtjevna utakmica – smatra Rendulić.

Osim (Almira) Bekića, napominje trener Rendulić, svi igrači Zrinjskog su na dispoziciji, a raspoloženje je jako dobro.

- Mi imamo svoju računicu i svoje želje, vjerujem da će sve proći u fer i korektnoj igri, a bolji će pobijediti. Velež igra izuzetno dobro, izuzetno su motivirani i imaju jako dobru energiju. Kad imate dobar travnjak kao što ga ima Velež, igrati na njemu je poseban gušt i motiv. Vjerujem da će to sutra biti potpun događaj – ustvrdio je trener Zrinjskog.

Kapetan Veleža Denis Zvonić ističe kako igrači u dobrom raspoloženju dočekuju derbi te da su ispunjeni svi preduvjeti za dobru utakmicu.

- Naše je samo da pokažemo veliku energiju, motivaciju, želju i borbu kako bi ovu pozitivnu seriju nakon derbija i nastavili. S tim ciljem ćemo ući u ovu utakmicu – otkrio je Zvonić.

Kapetan Zrinjskog Nemanja Bilbija na kraju je kazao kako su obje ekipe spremne za derbi. Ističe kako imaju dobre rezultate, dok je raspoloženje na visokoj razini.

Dnevnik.ba

13. travanj 2024 13:21