StoryEditor
uspon gabriela

U Dinamu sjedio na klupi, a za Brazil će nastupati na Svjetskom prvenstvu u Kataru

Piše desk  /  10.09.2022., 12:22h

Izbornik brazilske nogometne reprezentacije Tite objavio je popis od 26 igrača za prijateljske utakmice protiv Gane i Tunisa. Na popisu nema Gabriela Jesusa i Gabriela Magalhaesa iz Arsenala, a brazilski mediji tvrde da je razlog što su njih dvojica već osigurala mjesto na popisu za Svjetsko prvenstvo.

"Gabriel Magalhaes bit će četvrti brazilski stoper na Svjetskom prvenstvu, a utakmice protiv Gane i Tunisa bit će prilika Bremeru i Ibanezu u borbi za petu poziciju. Ista situacija je s Jesusom, koji je siguran na popisu za Katar, a Tite sad želi isprobati Antonyja i Firmina", piše novinar Bruno Andrade. Ispred 24-godišnjeg Magalhaesa su Thiago Silva, Marquinhos i Eder Militao, prenosi Index Sport.

Gabriel Magalhaes je bivši dinamovac. Na Maksimiru je početkom 2018. godine stigao na posudbu iz Lillea. Sjedio je uglavnom na klupi, zaigrao samo jednom za prvu momčad uz 10 nastupa za drugu Dinamovu momčad u drugoj ligi. 

Dinamo je na kraju odlučio da neće otkupiti njegov ugovor pa se Gabriel vratio u Lille, gdje je postao hit igrač francuskog prvenstva. Prije dvije godine ga je Lille prodao Arsenalu za 26 milijuna eura, a danas mu je vrijednost procijenjena na 38 milijuna eura. Za Arsenal je odigrao 77 utakmica i zabio devet golova, a još uvijek čeka debi u brazilskoj reprezentaciji.

Brazil će igrati protiv Gane 23. rujna u Le Havreu, a tri dana kasnije u Parizu protiv Tunisa. Peterostruki svjetski prvaci na Svjetskom prvenstvu će igrati u skupini G s Kamerunom, Srbijom i Švicarskom.

Popis Brazila za Ganu i Tunis:

VRATARI: Alisson (Liverpool), Ederson (Manchester City), Weverton (Palmeiras)

BRANIČI: Bremer (Juventus), Alex Sandro (Juventus), Danilo (Juventus), Eder Militao (Real Madrid), Roger Ibanez (AS Roma), Marquinhos (Paris Saint Germain), Thiago Silva (Chelsea), Alex Telles (Sevilla)

VEZNI: Bruno Guimaraes (Newcastle United), Casemiro (Manchester United), Fred (Manchester United), Everton Ribeiro (Flamengo), Fabinho (Liverpool), Lucas Paqueta (West Ham United)

NAPADAČI: Antony (Manchester United), Roberto Firmino (Liverpool), Matheus Cunha (Atletico Madrid), Neymar (Paris Saint Germain), Pedro (Flamengo), Raphinha (Barcelona), Richarlison (Tottenham Hotspur), Rodrygo (Real Madrid), Vinicius Jr. (Real Madrid)

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 18:41