StoryEditor
nakon izbacivanja španjolske

U Belgiji i Nizozemskoj ponovo neredi navijača nakon pobjede Maroka na SP-u u Kataru

Piše fena  /  07.12.2022., 11:16h

U Belgiji i Nizozemskoj u utorak navečer izbili su neredi nakon što se nogometna reprezentacija Maroka plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru.

Arapski navijači su ponovo u Belgiji slavili uspjeh Maroka, ali je slavlje preraslo u nerede. Neki kontejneri su  ponovo zapalljeni, navijači su bacali kamenje, a policija ih je smirivala samo suzavcem, javlja belgijska novinska agencija Belga. Policija je uhitila nekoliko osoba.

Prvi nasilni neredi marokanskih navijača dogodili su se u Briselu u studenom nakon pobjede nad Belgijom.

O neredima se izvještava i iz Nizozemske, gdje je u Rotterdamu 35 navijača zadržano u specijalnim policijskim prostorijama. Tamo su navijači pravili kaos uglavnom pirotehničkim sredstvima, a mnogi su vrijeđali čuvare reda i mira, prenosi STA.

Policija je čak djelimično prekinula proslavu i evakuirala neka područja. Posebno je opasno bilo na glavnoj željezničkoj stanici i na jednoj od glavnih gradskih ulica, gdje su navijači bacali pirotehniku ​​među ljude i ometali promet.

Iz Amsterdama također stižu prijave o vandalizmu i oštećenju tuđe imovine i upotrebi snažne pirotehnike. Policija je u komentaru ocijenila da je grupa huligana još jednom pokvarila slavlje ostalim sretnim navijačima. Desetoricu huligana policija  je također pritvorila u Hagu.

Maroko je u utorak iznenađujuće eliminirao Španjolsku sa Svjetskog prvenstva nakon izvođenja penala u osmini finala.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 12:23