StoryEditor
turska

U 99. minuti namjerno promašio penal za pobjedu

Piše desk  /  24.04.2022., 07:31h
Premda je igrač Gaziantepa odmah pokazao sucu da nije bilo kontakta za penal, ovaj je inzistirao na najstrožoj kazni.

Gaziantep i Goztepe odigrali su 1:1 u 34. kolu turskog prvenstva. Bila je to utakmica o kojoj će se još dugo pričati, a sve najvažnije dogodilo se u sudačkoj nadoknadi. Naime, sve do druge minute sudačke nadoknade nije bilo pogodaka, a onda je uslijedio pravi šou.

Gosti su u 92. minuti šokirali domaće kad su poveli s 1:0 golom Adisa Jahovića. To je bila prva sporna situacija. 

Nakon jednog prekida na sredini terena, sudac je podbacio loptu koju je gostujući nogometaš uzeo i odmah uputio udarac k domaćem golu. Lopta je pogodila gredu i odbila se Jahoviću koji ju je pospremio u mrežu za 0:1 i velike proteste domaćih.

Nakon što se smirila situacija, četiri minute kasnije, Gaziantep je izveo centar, a gosti su u znak fair-playa dozvolili Figueiredu da se odšeta ka golu i postigne pogodak za 1:1.

No, ono najvažnije o čemu se priča dogodilo se u 99. minuti. Sudac je svirao penal za domaće nakon jednog duela u 16 metara između napadača Gaziantepa i vratara. Premda je igrač Gaziantepa odmah pokazao sucu da nije bilo kontakta za penal, ovaj je inzistirao na najstrožoj kazni.

Gosti su pokušali na sve načine uvjeriti suca da promijeni odluku, ali to se nije dogodilo. Tada je loptu na bijelu točku namjestio Muhammet Demir koji je napravio fair-play potez godine. Namjerno je promašio udarac s bijele točke za pobjedu svoje momčadi te je dobio ovacije publike.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 12:07