StoryEditor
premijer liga bih

Tuzla City nezaustavljiv: S igračem manje svladali Radnik u Bijeljini

Piše desk  /  11.09.2021., 21:48h
Tuzla City je s igračem manje u Bijeljini večeras uspio svladati ekipu Radnika sa 1:3 u okviru 8. kola, a ključni faktor u ovom trijumfu bila je katastrofalna partija vratara domaćih Azura Aljkanovića.

Mladi čuvar mreže Radnika ranije je imao jako dobrih partija na golu Radnika, ali večeras nije bila njegova noć i izravni je krivac za sva tri pogotka Tuzla Cityja. Dobro je sve počelo za Bijeljince, pošto su u 19. minuti došli do vodstva, a na asistenciju Đorđa Pantelića pogodio je Faruk Gogić.

Gosti iz Tuzle su ekspresno izjednačili, a Elvis Mehanović je u 22. minuti nakon loše reakcije vratara Aljkanovića pogodio za 1:1. Upravo je strijelac izjednačujućeg gola za Tuzla City dobio isključenje, pošto je u 34. minuti dobio drugi žuti karton.

Drugo poluvrijeme počelo je velikim i silovitim pritiskom Radnika, koji je prijetio preko Pantelića i Bojana Markovića, ali Nevres Fejzić je uspio zaustaviti njihove pokušaje. U 61. minuti je još jednu veliku šansu je imao Pantelić, ali je s pet metara poslao loptu preko gola. I onda je stigla kazna, Tuzla City je iz prvog napada u drugom poluvremenu došla do gola i preokreta s igračem manje. Petar Mišić je šutirao iskosa, a lopta je prošla kroz ruke Aljkanoviću.

Mladi vratar nije imao svoju noć, a pogriješio je i kod trećeg gola kada je promašio loptu nakon ubačaja . Iskoristio je to Mirzad Mehanović koji je rutinski zakucao za 3:1. 

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
17. travanj 2024 06:43