StoryEditor
transferi

Turci pišu da Hajduk želi dovesti Rebića

Piše desk  /  25.03.2024., 09:45h

Hajduk želi Antu Rebića (30), objavio je turski medij Takvim, a prenosi Fotomac. Podsjetimo, Rebić je u ljeto 2023. iz Milana kao slobodan igrač stigao u Bešiktaš. Dosad je upisao 23 službena nastupa, ali svega 691 minutu na terenu. Postigao je jedan gol i ostvario pet asistencija, no turski mediji su 11. ožujka pisali da ga je portugalski trener Fernando Santos izbacio iz momčadi zato što je, navodno, izazvao nemir.

Prema podacima Transfermarkta, Rebić je s klupe ili tribina pratio zadnjih pet prvenstvenih utakmica Bešiktaša. Turski mediji, koji se dosad nisu pokazali osobito točnim izvorima informacija, navode da Rebić igra ispod očekivanja u Bešiktašu, s kojim ima ugovor do ljeta 2025. godine, prenosi Index.

Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 3.2 milijuna eura. Takvim navodi da Hajduk prati situaciju i želi hrvatskog krilnog napadača dovesti u ljetnom prijelaznom roku. Ističu da Rebić iduće sezone neće biti u Bešiktašu i stoga turski klub ne bi radio probleme pri njegovu odlasku.

Rebić nije u reprezentaciji Hrvatske otkako je kritizirao Dalića

Rebić je u karijeri nastupao za RNK Split, Fiorentinu, RB Leipzig, Veronu, Eintracht Frankfurt i Milan. S Eintrachtom je pod vodstvom hrvatskog trenera Nike Kovača osvojio njemački kup 2018., dok je s Milanom 2022. bio prvak Serie A.

Igrajući za hrvatsku reprezentaciju, Rebić je sakupio 42 nastupa i tri pogotka te ima srebro sa Svjetskog prvenstva 2018. Međutim, nije za nju igrao od 2021. godine i Europskog prvenstva nakon kojeg je kritizirao izbornika Zlatka Dalića.

Hajduk nedavno doveo Perišića i Brekala

Hajduk se u aktualnoj sezoni SuperSport HNL-a bori s Rijekom i Dinamom za naslov prvaka, njegov potencijalno prvi nakon 2005. godine. Splitski klub ove je godine već doveo dva velika reprezentativna igrača, a to su Ivan Perišić, koji se oporavlja od ozljede koljena i koji će tek za iduću sezonu biti potpuno spreman, te Josipa Brekala, koji je stigao na posudbu iz Fiorentine.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 16:32