StoryEditor
hrvatski trener

Turci: "Bilić se ponudio da besplatno bude izbornik Ukrajine"

Piše desk  /  04.04.2023., 09:51h

Novinar Fabrizio Romano jučer je objavio vijest kako je Slaven Bilić favorit za novog trenera ukrajinske reprezentacije. Talijan dodaje da bi se ubrzo trebao dogoditi razgovor dviju strana, a Bilića u Ukrajini jako cijene i, s obzirom na to da je bez posla nakon otkaza u Watfordu, rado bi ga željeli vidjeti na svojoj klupi. Privremenu ulogu izbornika Ukrajine obnaša Ruslan Rotan.

Turski CNN donosi vrlo zanimljive vijesti. Naime, prema njihovim izvorima, pregovori su već u uznapredovaloj fazi, a posebno je interesantan bio stav bivšeg hrvatskog izbornika na njima. Bilić je ponudio Ukrajincima odraditi svoj posao potpuno besplatno. Takav potez bio bi presedan u svjetskom nogometu.

Ogromna otpremnina u Watfordu

Posljednji angažman Biliću je bio u engleskom Watfordu, ni šest mjeseci nakon što je preuzeo ulogu menadžera tog engleskog drugoligaša. Od hrvatskog stručnjaka očekivalo se da s momčadi napravi pomak prema naprijed i izbori ili se barem umiješa u borbu za Premier ligu. Najuren je dok je Watford zauzimao deseto mjesto poretka u Championshipu.

Bilić bi od svog sad već bivšeg kluba trebao dobiti oko 400.000 funti kao isplatu za ostatak svog ugovora. Klub mora isplatiti i četvoricu njegovih pomoćnika i za to mora pripremiti iznos odštete od oko 250.000 funti. Bilićevi pomoćnici bili su Leo Sovina, Dean Računica, Danilo Butorović i Julian Dicks.

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 08:18