StoryEditor
serie a

Tudorova Verona pobijedila Juventus, Bašić asistent u remiju Lazija

Piše hina  /  30.10.2021., 20:21h
Hrvatski nogometni trener Igor Tudor u 11. je kolu talijanskog prvenstva ostvario veliku pobjedu na klupi Verone svladavši na domaćem terenu Juventus, u kojemu je prošle sezone radio kao pomoćni trener, sa 2-1 (2-0).

Verona je do vodstva od 2-0 stigla u razmaku od 11. do 14. minute kada je ove sezone vrlo raspoloženi Giovanni Simeone dva puta tresao mrežu iza Szczesnyja. Prvi je put iskoistio kardinalne pogreške u gostujućoj obtani, da bi drugi put sjajnim udarcem izvan kaznenog prostora pogodio sam gornji lijevi kut suparničkih vrata.

Juventus je do kraja susreta uspio tek smanjiti na 2-1 preko McKenniea u 80. minuti.

Boško Šutalo ušao je u igru za Veronu u 67. minuti, Nikola Kalinić je zamijenio dvostrukog strijelca Simeonea u 83., dok je Ivor Pandur osto na klupi.

Ovom pobjedom Verona se bodovno izjednačila s Juventusom, ali je zbog bolje razlike pogodaka sedma, dok je Juventus osmi sa 15 bodova.

Ranije u subotu je hrvatski veznjak Toma Bašić bio asistent za drugi pogodak Lazija u 2-2 (1-1) remiju protiv Atalante. Bašić, koji je u igru ušao u 69. minuti, u 74. je odlično odigrao u sredinu domaćeg kaznenog prostora gdje je na loptu natrčao njegov kapetan i prvi strijelac Lazija Immobile te doveo rimski sastav u vodstvo od 2-1. No, iako je dva puta vodio, sa 1-0 i 2-1, Lazio nije uspio sačuvati tri boda. U prvom poluvremenu Lazio je poveo golom Pedra u 19. minuti koji je odlično pratio akciju i u mrežu pospremio odbijanac nakon što je Muso obranio pokušaj Immobilea, da bi u jedinoj minuti sudačke nadoknade Zapata nakon odlične solo-akcije poravnao na 1-1. I u drugom poluvremenu je Lazio držao stećenu prednost do sudačke nadoknade da bi u četvrtoj minuti dodatka De Roon pogodio donji lijevi kut nemoćnog Reine za konačnih 2-2.

Hrvatski reprezentativni veznjak Mario Pašalić igrao je do 59. minute za Atalantu koja je sada peta sa 19 bodova, koliko ima i četvrta Roma. Lazio je šesti sa 18 bodova.

Na vrhu su Napoli i Milan sa po 28 bodova.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
19. travanj 2024 17:46