StoryEditor
ligue 1

Tudorov Marseille na vrhu Ligue 1

Piše desk  /  03.09.2022., 20:24h

Hrvatski stručnjak Igor Tudor s Marseilleom je ostvario novu pobjedu u francuskom prvenstvu. U šestom kolu Ligue 1 na gostovanju je svladao Auxerre 2:0 i tako barem privremeno preuzeo prvo mjesto na tablici sa 16 od mogućih 18 bodova. PSG i Lens su na 13 bodova, ali još nisu odigrali svoje utakmice šestog kola.

Marseille je poveo već u osmoj minuti. Cengiz Under prošao je po desnoj strani i pogodio vratnicu, ali na odbijenoj lopti bio je Gerson, koji je bez većih problema pogodio za 1:0. Na potvrdu pobjede Tudorova ekipa čekala je do 84. minute, kada je preporođeni Alexis Sanchez zabio na povratnu loptu Mattea Guendouzija i postavio konačnih 2:0. Dodajmo da je Tudor u 42. minuti dobio žuti karton.

Vrijedi istaknuti da je Tudorova momčad u prvih šest kola primila samo tri pogotka, i to sva tri u prva tri kola, te po tome trenutno ima najbolju obranu lige. Marseille je bodove jedino prosuo u drugom kolu na gostovanju kod Bresta, gdje je bilo 1:1. 

U nedjelju se sastaju Montpellier - Lille, Ajaccio - Lorient, Clermont - Toulouse, Brest - Strasbourg, Reims - Lens, Troyes - Rennes i Nica - Monaco

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje {linkToSofascore}
27. srpanj 2024 03:16