StoryEditor
liga prvaka

Tudor poražen protiv Eintrachta u kojemu su punu minutažu dobila dvojica Hrvata, slamku spasa tražit će protiv Tottenhama

Piše HINA  /  27.10.2022., 06:59h

Za domaći sastav su Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić odigrali cijeli susret.

U derbiju večeri nogometne Lige prvaka Bayern je na Camp Nou pobijedio Barcelonu s 3-0 osiguravši prvo mjesto u skupini C.

Bavarci su i prije ovoga kola osigurali prolaz, a ovom pobjedom i "jedinicu". Barca je pak prije početka susret doznala da je ostala bez osmine finala nakon što je Inter u Milanu porazio Viktoriju Plzen s 4-0.

Bayern je poveo u 10. minuti golom Sadio Manea. Gnabry je sjajnom loptom pronašao senegalskog napadača, koji je za nekoliko centimetara izbjegao zaleđe, a potom izbio pred Barcinog golmana i zabio za 1-0. U 31. minuti nakon još jedne kontre zabio je i Eric Maxim Choupo-Moting.

U 44. minuti engleski sudac Anthony Taylor je dosudio kazneni udarac za Barcu nakon što je De Ligt srušio Lewandowskog. Međutim, nakon VAR provjere promijenio je svoju odluku. Konačnih 3-0 postavio je Benjamin Pavard u sudačkoj nadoknadi. Josip Stanišić je igrao za njemački sastav od 79. minute.

U drugom susretu iz ove skupine Inter je pred svojim navijačima pobijedio Viktoriju Plzen s 4-0 osiguravši plasman u osminu finala. Za milanski sastav strijelci su bili Henrik Mhitarjan (35), Edin Džeko (42, 66) i Romelu Lukaku (87). Hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića i dalje zbog ozljede nema u Interovoj momčadi.

Uoči zadnjeg kola u ovoj skupini sve je jasno. Bayern je prvi s 15 bodova, Inter ima 10, Barcelona ima četiri boda i kao sigurna treća nastavit će ovosezonsku avanturu u Europskoj ligi, dok Viktoria ostaje zadnja i završava svoj europski put.

U skupini D Eintracht Frankfurt i Marseille našeg Igora Tudora su odigrali odličnu utakmicu, posebice prvo poluvrijeme. Na koncu je završilo 2-1 za njemački sastav, no OM još uvijek može dalje, ako na svom travnjaku pobijedi Tottenham koji je odigrao 1-1 protiv Sportinga.

Eintracht je poveo već u trećoj minuti golom Daichija Kamade, a već u 19. minuti je moglo biti 2-0, no Christopher Lenz nije uspio iskoristiti zicer. Marseille je izjednačio lijepim golom Mattea Guendouzija u 22. minuti, međutim samo pet minuta kasnije njemački sastav je stigao do nove prednosti, a pogodio je Randal Kolo Muani. U nastavku susreta bilo je niz prilika na obje strane, ali ne i golova.

Za domaći sastav su Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić odigrali cijeli susret.

U drugom susretu Tottenham i Sporting su nakon velike drame odigrali 1-1. Gosti su poveli u 22. minuti golom Marcusa Edwardsa. Engleski veznjak, koji je četiri godine bio član Tottenhama, međutim nikada u redovima Spursa nije dobio pravu priliku, povukao je s centra, te sjajno opalio s 20-tak metara svladavši Huga Llorisa. U 42. minuti gosti su i drugi put zatresli mrežu Tottenhama, no Sebastian Coates je zabio rukom za što je "nagrađen" žutim kartonom.

U nastavku susreta Spursi su jurili izjednačenje, a gosti prijetili kontrama. U 78. minuti sve je moglo biti gotovo, Flavio Nazinho je u istoj minuti imao dvije sjajne prilike, ali nije najbolje reagirao. Tottenham je uspio izjednačiti u 80. minuti golom Rodriga Bentancura nakon što je Ivan Perišić ubacio iz kornera.

Domaćin na tome nije stao, jurio je pobjedu koja bi mu osigurala prolaz, ali Eric Dier i Heung-Min Son su propustili sjajne prilike. U petoj minuti nadoknade Harry Kane je zabio za 2-1 izazvavši ludnicu na stadionu londonskog sastava, ali je pogodak nakon tri minute video analize ipak poništen zbog zaleđa. Perišić je igrao cijeli susret za domaćine.

Uoči zadnjeg kola Tottenham vodi s osam bodova, Sporting i Eintracht imaju po sedam, a Marseille šest. U zadnjem kolu Marseille će dočekati Tottenhama, a u Lisabonu će igrati Sporting i Eintracht.

U skupini A Napoli je pobijedio Rangers s 3-0, a istim rezultatom je Liverpool u Amsterdamu porazio Ajax.

Za Napoli su zabili Giovanni Simeone (11, 16) i Leo Östigard (80). Borna Barišić je igrao za Rangers od 76. minute, a Antonio Čolak od 68.

U drugom susretu Liverpool je identičnim rezultatom porazio Ajax. Domaćin je otvorio utakmicu sjajnom prilikom Stevena Berghuisa u trećoj minuti, međutim nije imao sreće, pogodio je desnu stativu. Liverpool je poveo u 42. minuti. Jordan Henderson je nabacio u šesnaesterac, a loptu je dočekao Mohamed Salah pogodivši u donji desni kut. Samo dvije minute kasnije moglo je biti i 2-0. no Darwin Nunez nije iskoristio veliku šansu, pogodio je lijevu stativu. U nastavku susreta Darwin Nunez (49) i Harvey Elliott (52) su zabili za "Redse".

Napoli i Liverpool idu dalje, a u zadnjem kolu će na Anfieldu odlučiti o pobjedniku skupine. Napoli ima tri boda više, a prvu utakmicu je dobio 4-1. Ajax je treći s tri boda, dok je Rangers na nuli.

U skupini B Atletico Madrid i Bayer Leverkusen su odigrali 2-2, a domaćin je u devetoj minuti nadoknade imao kazneni udarac kojeg Yannick Carrasco nije realizirao ostavši bez plasmana u osmini finala.

Bayer je vodio 1-0 i 2-1, no Atletico je dva puta izjednačio, a potom imao priliku za pobjedu koja bi ga ostavila u igri za prolaz osminu finala. Ovako je ostao bez prilike za prva dva mjesta. Za "apotekare" su zabili Moussa Diaby (9) i Callum Hudson-Odi (29), a za Atletico Yannick Carrasco (22) i Rodrigo de Paul (50).

U ranije igranom susretu Porto je u gostima s čak 4-0 svladao Club Brugge koji je u prošlom kolu osigurao osminu finala, a ovom pobjedom to je uspjela i portugalska momčad.

Club Bruggeu ovo nije bio samo prvi poraz u Ligi prvaka ove sezone, već i prvi primljeni golovi. Za Porto su pogađali Taremi u 33. i 70., Evanilson u 57. i Eustaquio u 60. minuti. Inače, u 51. minuti, kod 1-0 gostiju, domaći igrač Lang nije realizirao jedanaesterac za izjednačenje.

Uoči zadnjeg kola vodi Brugge s 10 bodova, Porto ima 9, Atletico 5, a Bayer 4. U zadnjem kolu sastaju se Porto - Atletico i Bayer - Club Brugge.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 10:59