StoryEditor
sabotaža

Trojac s ustaškom zastavom: Razvili su je na samo par sekundi u nekoliko navrata, namjerno - da ih uslika, tko ih je trebao uslikati

Piše desk  /  15.09.2023., 12:53h

Uefa je pokrenula disciplinski postupak protiv HNS-a zbog unošenja ustaške zastave na stadion, a kojeg je prema tvrdnji HNS-a, potencirao FARE.

No, bez obzira tko je fotografije proslijedio, puno je više pitanja kako se ta zastava našla na stadionu. U HNS-u sumnjaju u sabotažu, odnosno nečiju prljavu radnju.

A dok policija ne utvrdi tko stoji iza spomenutog trojca, Sportske novosti su doznale o koje je riječ i odakle taj trojac dolazi.

Mladići koji su na Rujevicu donijeli ustašku zastavu, što je predmet prvog postupka, sa sjevera su Hrvatske iz sela koja se nalaze u okolici Čakovca na pravcu prema Varaždinu, hrvatski državljani, Hrvati po nacionalnosti, najmlađi od trojice koje je policija privela na stadionu je 2000. godište.

Prema evidenciji o prodanim ulaznicama za nogometne utakmice, u posljednjih 13 godina nisu na svoje ime kupili niti jednu kartu za niti jedan susret Hrvatske, Dinama, Hajduka niti Rijeke. Za ogled na Rujevici također nisu imali ulaznice na svoje ime, a prema onome što Sportske novosti neslužbeno znaju iz policijske istrage, kazali su kako su ih dobili, ali nisu htjeli otkriti od koga. Branili su se tezom kako nisu znali da je to zabranjene zastava.

Ovo je specifičan slučaj, koji više miriše na sabotažu nego na bilo što drugo. 

Zašto bi kriomice nosili zastavu ako ne znaju da je zabranjena? Zbog čega bi je razvili samo na nekoliko sekundi u par navrata i odmah sakrili? To ćeš učiniti ako želiš da te usklika onaj za koga želiš da te uslika, a da oni koji su pokraj tebe i policija na primijete što držiš u rukama, da ne dobiješ od njih po glavi ili ne budeš priveden. Da su se htjeli svima pokazati s njom, držali bi je cijelo vrijeme. Ti nisu došli navijati za Hrvatsku.

Protiv njih je podnesena prekršajna prijava, nakon čega su pušteni kući. No, HNS je najavio da će ih tužiti za naknadu štete.

Dnevnik.ba

09. srpanj 2024 23:02