StoryEditor
Julen Lopetegui

Trener Seville nahvalio Dinamo te izdvojio dvojicu igrača: "Imaju bogato europsko iskustvo i to ne smijemo podcijeniti"

Piše desk  /  16.02.2022., 17:37h
Julen Lopetegui, trener Seville, održao je konferenciju za medije uoči susreta šesnaestine finala Europa lige protiv hrvatskog prvaka Dinama. Susret se igra sutra od 21 sat u Andaluziji, na stadionu Sanchez-Pizjuan. Sevilla je, podsjećamo, rekorder natjecanja s čak šest titula.

Lopetegui je u odgovorima na pitanja novinara jako nahvalio zagrebačke Plave. U više navrata spomenuo je njihovu kvalitetu, ali i bogato europsko iskustvo te nema sumnje kako su u španjolskom velikanu jako ozbiljno shvatili sutrašnji susret. Španjolski mediji pišu da bi Sevilla, zbog borbe za naslov prvaka u ligi, voljela već sutra riješiti pitanje pobjednika.

U Sevilli smatraju da je ovo susret u kojem nema favorita

"Dinamo je navikao igrati velike utakmice. Ima bogato europsko iskustvo i mi to ne smijemo podcijeniti. Svi se sjećamo kako su pobijedili West Ham u Londonu, momčad iz jedne od najboljih liga na svijetu", započeo je trener Seville.

"Mislim da su tehnički odlični, to im je najveći forte. Ako pristanemo na njihov tempo i stil igre, onda ćemo imati jako velikih problema. Imaju puno reprezentativaca, stalno su prvaci i znamo koliko je opasna ta momčad", dodao je.

Upitan o prvoj postavi, naglasio je: "Nikad ne znam do dana utakmice tko će istrčati. Puno je faktora koje moram uzeti u obzir. Imamo nekoliko varijanti u igri, ali naš stil je prepoznatljiv. Realnost je da sutra nema favorita, moramo biti oprezni."

Istaknuo je dva igrača Dinama

Posebno je impresioniran Dinamovim reprezentativcima: "Oršić i Petković su najzanimljiviji igrači. Opasni su, mogu zabiti i dodati iz više različitih situacija. Odigrali su već bezbroj utakmica na ovom nivou."

Pohvalama se priključio i sjajni Papu Gomez: "Ovo je naše natjecanje, uvijek želimo otići do kraja. Posebno kada se finale igra na našem stadionu. Navijači su uzbuđeni, a mi moramo opravdati njihovo povjerenje."

"Dinamo je agresivan, znaju se braniti i kompaktni su. Posebno su dobri kod kuće pa trebamo već sutra napraviti prednost. Igrao sam protiv dosta njihovih igrača i mislim da su jako dobri", zaključio je sjajni Argentinac.

Vratili su se ozlijeđeni igrači

Sevilla je imala dosta problema s ozljedama u posljednjih nekoliko tjedana, ali će Julen Lopetegui za susret s Dinamom na raspolaganju imati praktički cijeli sastav. Nekoliko igrača Seville, među kojima je bio i Ivan Rakitić, nije bilo u ponedjeljak na treningu, dva dana nakon utakmice protiv Elchea (2:0), pa se sumnjalo na to da su možda pozitivni na koronavirus.

No jučer su se na treningu pojavili svi osim Jesusa Corone, koji je i dalje upitan. Anthony Martial trenirao je po odvojenom programu, a Rakitić je trenirao s ekipom, kao i Jules Kounde, Diego Carlos i Fernando, koji već neko vrijeme vuku ozljede, ali uglavnom igraju stalno.

Velika vijest za Sevillu je da se u momčad vratio Jesus Navas, koji nije igrao od studenog, te je u konkurenciji za prvi sastav protiv Dinama. Tako Sevilla u susret s Dinamom ulazi bez izostanaka iako je za očekivati da će Lopetegui nekoga poštedjeti jer ga već u nedjelju od 14 sati čeka nezgodno gostovanje kod Espanyola.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 03:01