17.02.2022., Stadion Ramon Sanchez Pizjuan, Sevilla, Spanjolska - UEFA Europa liga, play off, GNK Dinamo - FC Sevilla. Photo: Goran Stanzl/PIXSELLGORAN STANZL/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
europa liga

Trener Seville: Dinamo je bio otrovan, to je zahtijevalo veliki napor

Piše Hina  /  18.02.2022., 08:13h
Sevillin trener Julen Lopetegui rekao je nakon pobjede rezultatom 3:1 protiv Dinama u prvom susretu play-offa Europa lige kako njegova momčad još uvijek nije osigurala prolaz dalje te da su izgledi i dalje podjednaki. "Protivnik je bio ‘otrovan‘, fizički dobar, iskusan je u ovom natjecanju. To je zahtijevalo veliki napor.

Trebalo nam je malo mira u određenim trenutcima, ali dobro... Pitanje ukupnog pobjednika još je uvijek otvoreno, izgledi su 50:50 posto",  izjavio je Lopetegui na konferenciji za medije. Naglasio kako ga je kod Dinama jedino iznenadio izostanak Luke Ivanušeca.

"Njegov izostanak nismo očekivali, ali to je nijansa, jer smo očekivali ovakav Dinamo. Zabili smo brzo gol, a također nismo očekivali da ćemo ga zatim primiti", odgovorio je Lopetegui. Na poluvrijeme se otišlo s 3:1, a strateg Seville žali što u nastavku njegovi igrači nisu došli do veće prednosti.

"U drugom nam je dijelu nedostajala kontrola igre", napomenuo je pa pohvalio Dinamov napad, ustvrdivši da će njegovoj obrani predstavljati problem za tjedan dana u Zagrebu: "Dinamovi igrači jako su opasni u napadu te će nas u uzvratu dovesti do krajnjih granica. Moramo se dobro pripremiti za tu utakmicu jer će nam biti teško."

Pohvalio je i nastup svog kapetana Ivana Rakitića. "Radio je ono što obično radi, zabio je iz penala i to je to", rekao je Lopetegui o strijelcu prvog gola. Sevillin vratar Yassine Bounou Bono, koji je nekoliko navrata dobro reagirao, rekao je kako "uvijek mora biti spreman" u ovakvim utakmicama.

"Mi vratari nastojimo biti spremni, koncentrirani i pomoći suigračima kada je god to moguće", rekao je. "Znali smo koliko su Dinamovi igrači kvalitetni, uostalom u Europa ligi nema slabih ekipa. Stvarali su nam opasnost pred golom. Dinamo je dobra ekipa", dodao je.

Vjeruje da Sevilli, šesterostrukom osvajaču ovog natjecanja, neće biti problematično gostovati u Maksimiru. "Ekipa je navikla igrati kada je teško pa nam neće biti problem odigrati tamo", zaključio je.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 09:47