StoryEditor
Presica nakon utakmice

Trener Rapida rekao da Petković premalo trči, Krznar to nije propustio spomenuti...

Piše desk  /  05.11.2021., 07:13h
Trener Dinama Damir Krznar bio je izuzetno zadovoljan s tri boda protiv Rapida u Europskoj ligi, a prvenstveno s momčadskom igrom.

- Moram reći da je utakmica bila klasični primjer momčadske igre, i kad nastupimo tako, tad i momčad izbaci pojedinca, danas Komnen, Oršić, Petković, Šutalo, ali da ih sve ne nabrajam. Svi su izgarali jedan za drugog, kapa do poda cijeloj momčadi, rekao je Krznar.

S njim se složio i napadač Komnen Andrić.

- Slažem se sa šefom, ona utakmica u Beču bila je samo jedan loš dan. Danas smo pokazali timsku borbu, svi su dali svoj maksimum, to je najveća snaga ove ekipe i samo moramo nastaviti u ovom pravcu, rekao je Andrić na početku.

Komentirao je trener Dinama primljeni pogodak na početku, ali i sjajno partiju mladog Josipa Šutala.

- Primljeni gol je bio je malo i produkt naše ideje, jer smo svjesno podigli liniju zadnju malo više, tamo su nas izuzetno nisko spustili. Bartol je spustio pozornost u toj situaciji, jedna mala greška igrača, ali nastavili smo po svojem planu te iskoristili sve nedostatke koje je Rapid pokazao. Bili smo puno strpljiviji i koncentriraniji nego inače. Šutalo je bio sjajan i napadački, postigao je pogodak nakon čega smo rutinski priveli utakmicu kraju, rekao je Krznar.

Andriću je bilo drago što je njegov pogodak bio za vodstvo.

- Kad smo primili gol, ja sam i dalje vjerovao da ćemo dobiti utakmicu. Sretan sam zbog svog gola, žao mi je što nije bio u 35. minuti da tako čestitamo rođendan našim igračima. Sretan sam, ali ne želim pričati o sebi. Najbitnija je ekipa, rekao je Andrić.

Trener Rapida Dietmar Kühbauer je ranije na konferenciji za novinare rekao, na pitanje kojeg bi igrača Dinama volio vidjeti u svojoj momčadi, da bi uzeo dvojicu igrača Dinama - Petkovića i Oršića te dodao je Bruno odličan igrač, ali da premalo trči. Ovako mu je odgovorio, s osmijehom na licu, Krznar:

- 150 metara nedostaje mu do 10 000, tako da, to je sasvim zadovoljavajuće za Petka. Vjerojatno će se pohvaliti da je to blizu svojeg rekorda, on ima prednosti i mane kao i svi igrači cijelog svijeta. Prednosti ima više nego mana, razumijem razmišljanja trenera Rapida, na tu trku su nas dobili u prvoj utakmici, sada smo bili bolji, a čudi me da bi uzeo samo dvojicu. Ja ću biti fer i reći da bih volio i dvojicu njihovih.

Andrić se osvrnuo i na idućeg suparnika, belgijski Genk.

- Malo smo gledali njihovu utakmicu protiv West Hama. Međutim, moramo se koncentrirati na nas. U dobroj smo poziciji. Ako ćemo biti pravi neće biti problema.

Srpski napadač je komentirao i svoju poziciju u klubu, te činjenicu da je morao čekati na priliku.

- Bilo mi je teško, ali nisam želio odustati. Trudio sam se i radio. Strpljivo sam čekao priliku. Dinamo je velika momčad, ima 30 igrača koji su kvalitetni i pitanje je trenutka kada će tko iskočiti, zaključio je Andrić.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 15:12