05.11.2022., Split - Hajduk i Osijek sastali se u 16. kolu SuperSport HNL-a. Rene PomsIVO CAGALJ/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
Rene Poms

Trener Osijeka smatra kako su suci pomogli Hajduku: "Ako je ovo penal, onda se to može suditi na svakoj utakmici 5, 6 puta"

Piše desk  /  05.11.2022., 20:09h

U derbi utakmici 16. kola HNL-a nogometaši Hajduka su na Poljudu svladali Osijek 3-1 (1-1) te su ovog suparnika pobijedili nakon čak dvije godine i dva mjeseca.

Emir Sahiti je doveo Splićane u vodstvo u 10. minuti, ali se Osijek vratio u igru golom u nadoknadi prvog poluvremena kada je volej u domaću mrežu smjestio Marin Leovac.

U nastavku su Hajduk do pobjede vodili Marko Livaja koji je u 69. zabio iz jedanaesterca te Jan Mlakar koji je u 79. dao gol za konačnih 3-1. Ciparska trojka sudila je ovaj derbi na Poljudu.

Upravo njih se nakon utakmice dotaknuo i trener Osijeka Rene Poms.

- Potpuno smo razočarani, htjeli smo pružiti istu partiju kao protiv Dinama, ali bili smo prespori i bez ambicije, nismo bili na pravom nivou. Tako se ne može doći do pobjede. Teško je bilo igrati po ovakvom vjetru, no tako je bilo objema momčadima, to nije izlika, rekao je Poms, pa nastavio:

- Međutim, moram prokomentirari suđenje - mislim da ovo nije bio jedanaesterac. Ako je ovo penal, onda se to može suditi na svakoj utakmici i to 5, 6 puta. No, nadigrali su nas i zasluženo pobijedili. Protiv Dinama smo bili snažni, bili smo na svakom dijelu terena, a sada smo pružili jedva 50 posto te utakmice. Tako se ne može pobijediti nikoga. Sada moramo zaboraviti na ovu utakmicu i nastaviti, čeka nas utakmica protiv Varaždina i idemo po pobjedu, iako nam neće biti lako.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 04:29