StoryEditor
nakon remija

Trener Hajduka: Kad zabiješ tri gola u gostima i ne pobijediš...

Piše Desk  /  11.12.2021., 19:56h
Valdas Dambrauskas nakon pet pobjeda zaredom više nije Hajdukov "Mister 100 posto", protiv Lokomotive je u subotnjem HNL okršaju dvaput stizao zaostatak, u završnici vodio, primio i drugi autogol, a u nadoknadi mogao i do pobjede, ali suci nisu vidjeli penal zbog igranja rukom Branimira Cipetića. Završilo je 3:3.

"Danas nismo uspjeli. Poklanjali smo golove, imali smo tri boda na kraju. Nije bila laka utakmica, Lokomotiva je bila spremna, kako je i obećala, fizički jako moćna. Tu smo malo gubili, pogotovo u prvom poluvremenu. Davali smo im puno prvih i drugih lopti, hvatali njihove kontre... Ali i u prvom dijelu imali smo četiri, pet jako dobrih šansi. Golman im je dobro reagirao i spasio ih. Primili smo gol pa zabili za 1:1", rekao je trener Hajduka i nastavio:

"U drugom poluvremenu nismo se mogli dovoljno nametnuti, većinu vremena to je bila tijesna utakmica. Kad je Lokomotiva zabila, promijenili smo stav i pristup uz nekoliko zamjena, imali smo malo više kontrole i počeli smo igrati kako bih stalno volio da igramo. Bili smo strpljivi, nismo jurili. Pogotovo je naš treći gol stvarno vrhunski, vidi se rad momčadi", prenose 24sata.

Nekoliko minuta imali su pobjedu u džepu.

"Nakon 3:2 trebali smo biti bolji. Ostalo je samo pet, šest minuta da bolje zaštitimo gol. U redu, znamo da nećemo pobijediti u svakoj utakmici, ali rastemo. Čak smo i danas bili pozitivni, zabili tri gola. Ali kad zabiješ tri gola u gostima i ne pobijediš, naravno da je nešto krivo. Moramo se pogledati u ogledalo, analizirati i naporno raditi. Ne želimo da se to ponovi",  kazao je Dambrauskas.

Josip Elez zabio je autogol, kao i prije 11 dana u Kupu, a ovaj put u krivu mrežu pogodio je i Nikola Katić.

"Sreća ili nesreća, nekad je imaš, nekad je nemaš. Sve u svemu moramo gledati kompleksnost, kako branimo gol u takvim situacijama, koliko lako dolazi dodavanje u tu zonu. Očito je da smo s tim imali problem, i u prošloj utakmici protiv Lokomotive primili smo tri gola i također imali problema u obrani. Moramo bolje trenirati, nitko nam ništa neće dati besplatno. Moramo postati bolji",  rekao je trener Hajduka, prenose 24sata.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 05:17