StoryEditor
i dalje burno u osijeku

Tražili da se Vatreni izbace s Opus Arene pa im stigao odgovor: "Tko ste vi da govorite u ime nas 100 tisuća Osječana i tjeraju našu reprezentaciju iz našeg grada, jeste li vi normalni!?"

Piše desk  /  05.09.2023., 11:57h

Neki Osijekovi navijači na Facebook stranici "Klub navijača Bijelo-plavi" objavili su peticiju da se hrvatskoj reprezentaciji zabrani igranje na Opus Areni. Podsjetimo, Vatreni u Osijeku trebaju igrati s Turskom 12. listopada.

"Ponukani sramotno tendencioznim suđenjem na posljednjoj utakmici našeg NK Osijeka protiv GNK Dinamo na Opus Areni, osjećamo dužnost stati u zaštitu našeg Kluba! Politika KNBP nikada nije bila miješanje i utjecanje na sportsku politiku Kluba, ali jest reagiranje kada se Klubu nanosi nedvojbena šteta što smatramo da je ovdje slučaj. Kap koja je prelila čašu je presica predsjednika Komisije nogometnih sudaca Brune Marića, a na kojoj je komentirajući drugi kazneni udarac za GNK Dinamo izjavio, citiramo, ‘domaći ga je udario po listu i butini‘, iako niti jedna dostupna snimka to ne otkriva", objavili su.

Tu nisu stali.

"Kako se VAR aktivira u slučaju nedvojbene pogreške terenskog suca, PRETPOSTAVKA udarca sigurno ne spada u domenu NEDVOJBENOG. Shodno tome, izražavamo punu podršku klupskom priopćenju upućenom HNS-u i spremni smo kao Klub navijača koji broji više od 700 članova podržati i drastičnije metode iskazivanja nezadovoljstva. U anketi provedenoj među našim članovima na komunikacijskom kanalu, njih 86 posto izjasnilo se da bi podržalo odluku Kluba da otkaže domaćinstvo hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji u utakmici protiv Turske, 12. listopada. Hrvatska nogometna reprezentacija oduvijek ima i imat će podršku ogromne većine Osječana i Slavonaca, pa tako i članova KNBP, ali strukturama koje se prema našem Klubu već godinama ponašaju maćehinski jednom i za sva vremena valja reći DOSTA! Pa ako treba, i na ovakav način...", stoji u njihovom priopćenju. 

Svega je bilo u komentarima

Neki su u komentarima podržali ovakvu ideju. 

"E tako sad mi imamo stadion i nećemo dati reprenzetaciji koja je jedva čekala da igra na pristojnom stadionu sad nek se nose i nek idalje igraju na praznimirskom koloseumu", "tako je", "puna podrška", neki su od komentara. 

Većini se ovakva ideja nije svidjela. 

"Osječka Orjuna se okuplja?", "stalno krive krivce vidite, prvo Bjelica koji se borio protiv ovoga i onih koje treba tjerati iz kluba", "ne podržavam, repka je svetinja!", "Hrvatska je svetinja, hrvatska nogometna reprezentacija je svetinja, tko to ne uvažava izdajica je i se*onja, ne smije nitko biti iznad Hrvatske, pa niti jedan klub ili neke političko/nogometne ideologije", "auđenje je bilo skandalozno,ne samo penali, nego i žuti kartoni, svako međusobno guranje bio je faul za Dinamo. Ipak, nitko nije branio Lovriću i Caktašu da iskoriste svoje šanse i nitko ne spominje da smo opet pali zadnjih 20 minuta i da nam je obrana užasna i da netko objasni Nejašmiću da se ne skače s rukama u zraku", "ne, po meni nikako to raditi! Reprezentacija je reprezentacija, tri medalje sa SP-a, heeeej! Nemojmo postat hajdukovci s onim ‘dabog da sve izgubili‘, neki su od komentara. 

Tu nisu stali.

"ne podržavam! Kome se ne gleda reprezentacija u Osijeku neka ne dolazi ali ne uvlačite u to sve navijače NK Osijeka…", "sramite se šta reprezentacija ima s tim", "nije vaša svakako Opus Arena od Mađara je. Opustite se i ne kmečite", "sramotna bljuvotina od objave, tko ste vi da si uzimate za pravo govoriti u ime nas 100 tisuca Osječana i tjerat‘ našu reprezentaciju iz našeg grada, ste vi normalni koji je vama k? Ovakvog prljavog pamfleta se ni KOS ni UDBA ne bi posramili, fuj!". 

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 09:58