StoryEditor
sjedinjene države

Transrodna odbojkašica žestokim udarcem onesvijestila suparnicu, njena ekipa se oglasila: "Nećemo sudjelovati ni u jednoj utakmici..."

Piše desk  /  25.10.2022., 11:15h

Američki mediji danima pišu o snimci srednjoškolske odbojkaške utakmice djevojčica iz North Caroline u kojoj je odbojkašica zadobila ozbiljnu ozljedu glave nakon što ju je loptom pogodila transrodna djevojka iz suparničkog tima.

Tjelesne ozljede koje je pretrpjela srednjoškolka sportašica u srednjoj školi Hiwassee Dam su na glavi i vratu.

Procjenjuje se da je odbojkaška lopta nakon udarca letjela brzinom od 112 kilometara na sat, a jedan od prisutnih ju je opisao nenormalno brzom.

Nijedan akter ovog incidenta nije identificiran.

Incident je imao dobio puno veću pozornost nakon što se proširila informacija kako je žestok udarac uputio biološki muškarac.

Odbojkašica Hiwasee Dama još uvijek pati od dugotrajnih simptoma potresa mozga, uključujući probleme s vidom i nije joj dopušteno igrati.

Školski odbor okruga Cherokee naknadno je glasovao 5-1 za predaju svih utakmica ženskih odbojkaških timova svojih škola protiv škole Highlands za koju igra neimenovana transrodna odbojkašica.

"Okrug neće sudjelovati ni u jednoj odbojkaškoj utakmici, sveučilišnoj ili juniorskoj, protiv Highlandsa zbog sigurnosnih razloga" stoji u zapisniku sa sastanka odbora, prenosi Klix.ba.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 00:58