StoryEditor
SUDAC NIJE REAGIRAO

Tragičan kraj karijere za američkog borca: Udarao ga je u potiljak i promijenio mu život zauvijek!

Piše Desk  /  23.10.2021., 09:38h
Prichard Colon iz kome se probudio nakon 221 dan, ali više nije ostao isti kakav je bio prije tog kobnog listopadskog dana 2015. godine. Zdravstveno je bolje, ali stanje mu je nepopravljivo.

Nekadašnji američki boksač Prichard Colon (29) nekoć je bio u usponu karijere, a njegov život promijenio se nakon borbe s Terrelom Williamsom zbog čega je danas u vegetativnom stanju, pišu 24sata.hr.

Colona, koji je inače osvojio zlato na Panameričkom prvenstvu mladih 2010. godine, operirali su prije mjesec dana što je izazvalo interes javnosti za njegovo zdravstveno stanje. 

Ta kobna borba iz listopada 2015. godine, mladom i perspektivnom borcu zauvijek je uništila život. Williams je u borbi koristio prljave udarce u potiljak, a zadavao ih je iz minutu u minutu. 

- Sam se pobrini za to - rekao je sudac Colonu nakon što je primio nekoliko takvih udaraca od strane protivnika. 

S obzirom na to da sudac nije upozorio Williamsa, Colon je udario protivnika u međunožje zbog čega mu je sudac oduzeo dva boda.

U devetoj rundi nesretni Prichard završio je na podu, doktoru je rekao da se ne osjeća dobro, ali na sveopće čuđenje on mu je rekao da može nastaviti s borbom.  

Treneri su Colonu skinuli rukavice zbog čega je bio diskvalificiran, a nakon toga je krenula njegova borba izvan ringa, borba za život. 

Američki borac počeo je povraćati, a u bolnici su mu nakon pregleda dijagnosticirali krvarenje u mozgu. Colon je pao u komu te se nije budio 221 dan. 

Nakon što se probudio, više nije bio isti. Njegova obitelj i dalje se bori za njega kako bi mu što više olakšali stanje u kojem se nalazi, pišu 24sata.hr.

Iako je Colon zdravstveno bolje nego prije, neurolog je njegovoj majci Nieves rekao da će Colon zauvijek ostati u ovakvom stanju. 

Colon se rodio na Floridi u Maitlandu, a zajedno s roditeljima preselio se u Portoriko kako bi mogao predstavljati otok na boksačkim natjecanjima. Nakon što je završio srednju školu, započeo je studij poslovne administracije u San Juanu. 

Borac koji mu je uništio život nije se borio dvije godine nakon čega je odradio četiri borbe do 2019. godine. Williams se zbog žestokih kritika povukao iz borilačkog svijeta, a nema ga ni na društvenim mrežama. 

Prvi čovjek WBC organizacije Mauricio Sulaiman Pritchardu Colonu uručio je doživotnu titulu prvaka i tako mu je odlučio ispuniti san kojeg je imao prije nesretne borbe.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 19:41