StoryEditor
talijanski nogometaš

Tonaliju prijeti žestoka kazna, sumnja se da se kladio kako će dobiti žuti karton

Piše desk  /  29.03.2024., 09:39h

Talijanski nogometaš Sandro Tonali je, čini se, pravi ovisnik o kockanju i zbog toga ga vjerojatno još zadugo nećemo gledati na nogometnim terenima.

Još dok je bio nogometaš Milana Tonali se kladio na nogometne utakmice, te je u listopadu prošle godine dobio desetomjesečnu suspenziju i zbog toga ne može igrati za svoj Newcastle, ali ni na Euru u dresu Italije.

No, čini se da se Tonali nije opametio kada je stigao u Newcastle pred početak ove sezone.

Naime, Nogometni savez Engleske je otvorio istragu protiv njega zbog sumnje da se najmanje 50 puta kladio još dok je istraga protiv njega u Italiji bila u tijeku.

Istragom je obuhvaćeno razdoblje od 12. kolovoza do 12. listopada.

Tonali je tijekom suđenja u Italiji priznao da je sudjelovao u opkladama, ali da nije namještao utakmice, no čini se da je u Engleskoj Tonali aktivno sudjelovao u utakmici na kojoj se kladio.

Naime, Tonali je 12. kolovoza, prvog dana koji je naveden u optužnici, debitirao za Newcastle i dogodila se jedna veoma sumnjiva situacija u drugoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena tog susreta protiv Aston Ville.

Tonali je trebao izaći iz igre kako bi Elliot Anderson ušao, no Talijan je namjerno odugovlačio s izlaskom iako je bio tek nekoliko metara udaljen od aut-linije.

Na kraju mu je sudac Andrew Madley pokazao žuti karton, a s obzirom da je rezultat u tom trenutku bio 5:1 za Newcastle, nije bilo nikakve potrebe za "krađom" vremena, te istražitelji misle da je Tonali namjerno dobio žuti karton zbog opklade na kladionici.

Tonali je mogao uplatiti opkladu da baš on dobiva žuti karton, mogao se kladiti i na 8 ili više kartona na utakmici, ali i na identičan broj kartona nogometaša Newcastlea i Aston Ville s obzirom da je ekipa iz Birminghama prije te 90+2. minute imala četiri, a Newcastle tri žuta kartona.

Ukoliko se zaista dokaže da je Tonali namještao i utakmicu u kojoj je sudjelovao, prijeti mu zaista žestoka kazna, te ga možda više nikada ne budemo gledali u dresu Newcastlea.

Dnevnik.ba

13. travanj 2024 23:01