StoryEditor
vlasnik chelseaja

The Sun: Roman Abramovič potjeran iz Velike Britanije

Piše desk  /  24.02.2022., 10:40h
Abramovič je jedan od 35 ruskih oligarha koje je lider Putinove opozicije Aleksej Navalni ocijenio kao ključne pobočnike Putinovog režima u Rusiji.

Ruski milijarder Roman Abramovič dobio je zabranu prebivanja u Velikoj Britaniji, piše britanski tabloid The Sun. Vlasnik Chelseaja već mjesecima nije viđen u svom londonskom domu, a izvori iz Britanije tvrde da se više nikad neće smjeti tamo vratiti. Imigracijski dužnosnici navodno su dobili upute da zabrane Abramoviču povratak u njegovu kuću blizu palače Kensington, koju je platio 125 milijuna funti. Na njegovom slučaju radi specijalna imigracijska jedinica, prenosi Index Sport.

Abramovič je jedan od 35 ruskih oligarha koje je lider Putinove opozicije Aleksej Navalni ocijenio kao ključne pobočnike Putinovog režima u Rusiji. Abramovič je 2018. godine postao državljanin Izraela, što mu je pomoglo da uđe u Britaniju na šest mjeseci, a s izraelskom putovnicom je došao na kratki izlet u London.

Abramovičevo bogatstvo procijenjeno je na 8.4 milijarde funti. Njegov posjed uključuje nekretnine, ali i seriju superjahti, od kojih samo jedna, imena Solaris, vrijedi 450 milijuna funti. Abramovič nikad nije imao britansko državljanstvo.

Svoje je bogatstvo ruski milijarder stekao tako što je prodavao nekretnine i posjede koji su prije raspada Sovjetskog Saveza bili u vlasništvu države. Nogometni klub Chelsea kupio je 2003. godine. Bio je to tad prosječni engleski prvoligaš, a Abramovič je od njega stvorio jedan od najuspješnijih nogometnih klubova u 21. stoljeću.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 20:11