06.06.2022., stadion Poljud, Split - UEFA Liga nacija, Liga A, skupina 1, 2. kolo, Hrvatska - Francuska. Luka ModricLUKA STANZL/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
rangirali favorite

The Guardian ne vjeruje Hrvatskoj: "Tolika je kvaliteta na raspolaganju Zlatku Daliću, ali problem je u tome što..."

Piše desk  /  16.06.2022., 07:25h

The Guardian je, nakon što smo saznali ime i posljednjeg sudionika Svjetskog prvenstva koje će se krajem godine dogoditi u Kataru, napravio analizu i poredak favorita na osnovi posljednjih rezultata i trenutačne forme.

Prema ovoj analitici Belgijci su najbolje rangirana reprezentacija skupine na osmom mjestu. Hrvatska je 13., Kanada 16. a Maroko 21.

Dvije južnoameričke reprezentacije su prema The Guardianu glavni favoriti za naslov, i to Argentina pa Brazil. Najbolje plasirana reprezentacija na ovoj listi je Španjolska na trećem mjestu dok su aktualni svjetski prvaci Francuzi šesti, prenosi Tportal.

O Hrvatima autori teksta kažu:

'Pali su od 2018., no ostavili su snažan dojam ovog mjeseca upečatljivim pobjedama u Danskoj i Francuskoj. Tolika je kvaliteta na raspolaganju Zlatku Daliću da će njegova spretna, tehnički izvrsna momčad uvijek imati šanse daleko dogurati. Problem je u tome što toliko toga još uvijek ovisi o igračima poput Luke Modrića (36) i 33-godišnjeg Ivana Perišića.'

Evo kompletnog poretka: 

Argentina

Brazil

Španjolska

Nizozemska

Njemačka

Francuska

Danska

Belgija

Portugal

Engleska

Senegal

Urugvaj

Hrvatska

Švicarska

Srbija

Wales

Poljska

Meksiko

SAD

Maroko

Kamerun

Iran

Tunis

Japan

Ekvador

Gana

Južna Koreja

Kostarika

Katar

Australija

Saudijska Arabija

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 18:53