StoryEditor
francuski veznjak

Tchouameni: "Mi u Realu imamo najbolju školu za veznjake, svaki dan učimo od legendi kao što su Modrić i Kroos"

Piše hina  /  01.08.2023., 14:18h

Španjolski nogometni klub Real Madrid ima najbolji vezni red na svijetu u kojem Luka Modrić i Toni Kroos podučavaju mlađe suigrače, izjavio je u utorak Realov veznjak Aurelien Tchouameni (23).

"Vjerujem da imamo najbolju sredinu terena na svijetu, s legendama kao što su Luka i Toni. Svaki dan učimo od njih", rekao je Tchouameni za klupsku televiziju Real Madrid TV na pripremama u Sjedinjenim Državama.

"Također imamo mlade igrače nevjerojatne razine, poput Bellinghama, Camavinge, Valverdea i mene. Ove sezone ćemo odraditi dobar posao", poručio je mladi Francuz. Trener Carlo Ancelotti ima sedmoricu veznih igrača koje isprobava u novoj formaciji 4-4-2, premda nije definitivno napustio sustav 4-3-3 u kojem godinama igra "kraljevski klub".

Kapetan hrvatske reprezentacije Modrić (37) i bivši njemački reprezentativac Kroos (33) odigrali su zadnjih pola sata u porazu 0-3 od Barcelone, u prijateljskoj utakmici odigranoj u nedjelju u Dallasu. Ancelotti je poslije utakmice rekao da zna "što mogu" njih dvojica, ali je htio isprobati mlade.

"Igramo dobro na pripremama. Koristimo novu formaciju pa iz dana u dan moramo učiniti kako igrati u njoj", rekao je Tchouameni koji je stajao povučen u "rombu" na sredini terena iza Valverdea i Camavinge te naprijed isturenog Bellinghama.

Ancelotti je uveo novu formaciju zbog Bellinghama (20), kupljenog prije mjesec dana za 103 milijuna eura iz Borussije Dortmund. Isprobavao ju je i tijekom ostale dvije pripremne utakmice, s Milanom (3-2) i Manchester Unitedom (2-0).

"Igrali smo s jakim momčadima, te smo se htjeli pokazati. Uvjeren sam da je ispred nas uspješna sezona", napomenuo je Tchouameni dodavši da igrači dobro rade na fizičkoj kondiciji s klupskim kondicijskim trenerom.

Real Madrid će u srijedu u 1.30 sati u noći po hrvatskom vremenu odigrati s Juventusom posljednju utakmicu na američkoj turneji, a onda ga za deset dana čeka prvo kolo španjolskog prvenstva kod Athletic Bilbaa. U te dvije utakmice trebao bi se vidjeti plan koji Ancelotti ima s Modrićem i Kroosom, dvojcem koji igra zajedno od ljeta 2014. a koji je u lipnju produžio ugovor za dodatnu sezonu, do ljeta 2024.

Dosad viđeno na pripremama upućuje da bi njih dvojica do tog roka trebala sudjelovati u tranziciji protagonizma od starijih prema mlađim igračima, odnosno pomlađivanju momčadi Reala. Modrić je s Realom osvojio 23 trofeja od dolaska na Santiago Bernabeu u ljeto 2012. godine.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 08:47