StoryEditor
veliki uspjeh juniora

Talijanski mediji: 17 tisuća hrvatskih fanatika gurnulo je Hajduk prema finalu

Piše desk  /  22.04.2023., 09:52h

Juniori Hajduka plasirali su se u finale UEFA Lige prvaka mladih svladavši u polufinalu u Ženevi Milan s 3:1 (0:0) te će u ponedjeljak igrati za naslov s vršnjacima iz nizozemskog AZ Alkmaara.

Golove su za Hajduk dali Jere Vrcić (51), Rokas Pukštas (61) i Šimun Hrgović (76), dok je za Talijane zabio Kevin Zeroli (83).

Juniori Hajduka napravili su najveći rezultat u juniorskoj kategoriji u povijesti hrvatskoga nogometa i još su jednu utakmicu udaljeni od trofeja pobjednika Lige prvaka mladih. Izabranici Marijana Budimira odigrali su zrelo, a u drugom poluvremenu i furiozno jer su postigli čak tri gola u samo 25 minuta, nošeni podrškom nekoliko tisuća svojih navijača na stadionu u Ženevi. 

O svemu su se oglasili i talijanski mediji. Tako je Gazzeta u tekstu "Nesreća i naivnost uzeli Milanu finale, u koje je Hajduk gurnulo 17 tisuća navijača" dio upravo posvetila tribinama. 

"17 tisuća hrvatskih fanatika gurnulo je Hajduk prema finalu. Vrcić je zabio za vodstvo, El Hilali je potom umalo izjednačio, ali umjesto gola je pogodio Buljana. Mogao je i Cuenca zabiti u 60. minuti, ali je njegov udarac zaustavljen na gol-liniji, a onda je Hajduk to sve kaznio. Prvo Pukstas glavom, a onda i Hrgović šest minuta kasnije. Zeroli je smanjio sedam minuta prije kraja, nakon čega je krenuo juriš Milana, ali ostalo je premalo vremena", objavila je Gazzeta.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 05:36