Doha, 29.11.2022 - Konferencija za medije Hrvatske nogometne reprezentacije u trening kampu Al Ersal 3 u Dohi. Na slici Nikola Vlašić.HINA/ DAMIR SENČAR/ DS -
StoryEditor
transferi

Talijani: West Ham prodaje Vlašića za upola manji iznos od njegove prave vrijednosti

Piše desk  /  30.12.2022., 19:02h

Hrvatskog reprezentativca Nikolu Vlašića kupit će Torino, piše talijanski Tuttomercato. Trenutno je tamo na posudbi iz West Hama, a talijanski klub će u lipnju 2023. godine imati pravo otkupiti ga za 15 milijuna eura.

Kako piše talijanski Tuttosport, ta je cijena sjajna za čelnike Torina jer hrvatski nogometaš objektivno vrijedi duplo više, prenosi Index.hr.

Vlašić bi tako trebao odraditi još jednu polusezonu na posudbi, a onda i potpisati ugovor s Torinom. Hrvatski ofenzivni veznjak je postao nezamjenjiv igrač u momčadi Ivana Jurića, pišu Talijani, pa je zato i klub spreman za njega izdvojiti toliki novac.

Odigrao šest utakmica za Hrvatsku u Kataru

Ove je sezone odigrao 16 utakmica za Torino u prvenstvu i kupu, a pritom je zabio četiri pogotka uz četiri asistencije. Na proteklom je Svjetskom prvenstvu igrao u šest od sedam utakmica za Hrvatsku. Vlašić je karijeru započeo u Hajduku, iz kojeg je s 19 godina prešao u engleski Everton.

Tamo se nije najbolje snašao te je otišao u Rusiju, u moskovski CSKA, gdje je postao najbolji igrač lige. Prošle ga je godine West Ham doveo iz Rusije, no opet se nije pokazao kao pojačanje u Premier ligi. U Torinu dobiva stalnu minutažu i jedan je od glavnih igrača Jurićeve momčadi.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 22:44