StoryEditor
hrvatski kapetan

Svjetski mediji oduševljeni Modrićem: "Padneš na koljena i moliš ga da nikad ne ode. Ni s terena, ni iz Reala, ni iz reprezentacije Hrvatske"

Piše desk  /  15.06.2023., 10:13h

Hrvatska je pobijedila Nizozemsku 4:2 nakon produžetaka u polufinalu Lige nacija u Rotterdamu te tako izborila nedjeljno finale protiv pobjednika utakmice Italije i Španjolske. Drama u Nizozemskoj glavna je tema svjetskih sportskih medija.

Nakon završetka meča Modrić je pristao dati intervju za nizozemsku državnu televiziju NOS. Tijekom analize utakmice novinar je iznenada izjavio: "Molim vas, dopustite mi da provjerim vašu putovnicu. Ne mogu vjerovati da navodno imate 37 godina i da i dalje igrate i trčite kao da ste u najboljim godinama, sve do 119. minute!"

Na to se Modrić srdačno nasmijao i odgovorio nizozemskom novinaru: "Naravno, ako želite, mogu vam pokazati putovnicu nakon intervjua. Da, uistinu imam toliko godina koliko ste spomenuli. Što mogu reći? Navijači mi pružaju toliko ljubavi i poštovanja da je to nevjerojatno. Zato mi i u ovim godinama pruža užitak igrati nogomet."

Španjolska Marca uvijek se divi legendi Reala, ali bila je posebno nadahnuta nakon sjajne partije Luke Modrića:

"Ako ti Luka kaže da se digneš kad gubiš, to napraviš. Ako on u 93. minuti pritišće Frenkieja De Jonga, pritišćeš ga i ti. Ako u 116. minuti zabije penal za finale, padneš na koljena i moliš ga da nikad ne ode. Ni s terena, ni iz Reala, ni iz reprezentacije Hrvatske. Dalićevi igrači preživjeli su 120 minuta rata", piše Marca u tekstu pod naslovom "Modriću nema kraja".

BBC se divi Hrvatskoj: "Iako je to samo Liga nacija, ova hrvatska generacija stvarno zaslužuje osvojiti zlato, pa makar u tom natjecanju. Hrvati su nevjerojatni u zadnjih osam godina za zemlju od samo tri milijuna stanovnika. Lako je zaboraviti da je broj stanovnika Hrvatske manji nego Irske, a usprkos tome su uzeli svjetsko srebro i broncu i sada im je zajamčeno najmanje srebro u Ligi nacija." Njemački Bild o utakmici piše pod naslovom: "Hrvatska je pobijedila u krvavom krimi-trileru".

Dnevnik.ba

24. srpanj 2024 23:16