StoryEditor
neobična odluka UEFA-e

Švicarska će igrati u Novom Sadu, problem je što joj protivnik nije Srbija već Bjelorusija

Piše desk  /  22.12.2022., 10:23h

Nakon završetka Svjetskog prvenstva u Kataru nacionalne reprezentacije odmarat će se neko vrijeme. Europske će u akciju u ožujku, kada započinju kvalifikacije za Europsko prvenstvo, koje će se 2024. godine igrati u Njemačkoj. Podsjetimo, Hrvatska je u skupini s Walesom, Armenijom, Turskom i Latvijom.

Jedna od reprezentacija koja je pod posebnim sankcijama zbog potpore ruskoj invaziji na Ukrajinu je Bjelorusija. Ona ne smije igrati utakmice na domaćem terenu te pred svojim navijačima, već će svaku utakmicu morati igrati u drugoj državi. Ipak, UEFA-in potez jako je iznenadio nogometne fanove. Naime, krovna europska nogometna organizacija odredila je da će utakmicu prvog kruga Bjelorusija igrati u Novom Sadu. Problem je to što Bjelorusija igra sa Švicarskom.

Podsjetimo, Švicarci su izbacili Srbe sa zadnja dva Mundijala u skupini, a njihovi igrači albanskog podrijetla slavili su golove gestikulirajući albanskog orla. I na zadnjoj utakmici bilo je puno incidenata. Izbornik Srbije Piksi Stojković psovao je Švicarcima "majku šiptarsku", a na kraju utakmice izbila je i tučnjava.

Dnevnik.ba

Standings provided by Sofascore
23. travanj 2024 12:41