StoryEditor
hercegovina

Sve spremno za Europsko prvenstvo u boćanju

Piše fena  /  01.10.2023., 16:24h

Grude će biti domaćin Europskog prvenstva u boćanju koje će se održati od 3. do 7. listopada ove godine, a na kojem će nastupiti 17 reprezentacija.

Na Europskom prvenstvu u boćanju sudjelovat će Hrvatska, Slovenija, Italija, Francuska, Monako, Slovačka, Portugal, Srbija, Njemačka, Švicarska, Bosna i Hercegovina, Španjolska, Nizozemska, Mađarska, Crna Gora, Turska i Estonija,.

Boćarski savez BiH spremno dočekuje Europsko prvenstvo u boćanju, a Grude sa svojom boćarskom dvoranom, jednom od najljepših dvorana u ovom dijelu Europe, otvorenih ruku dočekuje najbolje boćare Europe, saopćili su iz tog saveza.

Nakon Europskog prvenstva 2002. i Svjetskog prvenstva 2007. godine Grude su ponovno domaćin najvećeg boćarskog događaja u svijetu u 2023. godini, a brojkom od 17 nacija koje će sudjelovati, ovo natjecanje, kako navode, predstavlja jedno od brojčano najmasovnijih okupljanja boćara.

Više od 100 natjecatelja borit će se za šest titula prvaka Starog kontinenta, kako u tradicionalnim igrama tako i u onim tehničkim, koje boćanju daju jednu novu sportsku dimenziju.

U petak, 29. rujna, reprezentacija BiH održala je posljednji trening uoči Prvenstva kako bi se što bolje pripremila za ovo veliko natjecanje koje će se održati u Boćarskom domu Biberon.

Svečano otvaranje prvenstva je u utorak, 3. listopada u 20 sati u Boćarskom domu u Grudama, a službeno će ga otvoriti predsjednica Vijeća ministara BiH Borjana Krišto.

Program će dodatno uljepšate Grudske mažoretkinje i HKUD Hercegovac, a na otvorenju će nazočiti brojne osobe iz svijeta politike, gospodarstva, kulture i sporta.

Organizatori su pozvali  sve Gruđane i goste iz ostalih krajeva da dođu gledati najbolje boćare i uživati u ovom vrhunskom spektaklu.

Dnevnik.ba

16. svibanj 2024 00:49