Arhivska fotografija - Safet Sušić, jedini selektor koji je odveo seniorsku reprezentaciju BiH na veliko takmičenje, Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. (Mustafa Kurt - Anadolu Agency)MUSTAFA KURT -
StoryEditor
bivši izbornik

Sušić: Moja reprezentacija BiH se mogla nositi sa Hrvatskom

Piše desk  /  20.01.2022., 15:55h
Najuspješniji izbornik u povijesti reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić već neko vrijeme je bez angažmana.

Sušić je prvi i jedini izbornik koji je bh. tim odveo na neko veliko natjecanje, a u razgovoru za hrvatske medije osvrnuo se reprezentacije koju je on tada predvodio.

“Ogromna je razlika između vaše i naše reprezentacije, jači ste, imate bolju ligu. Hrvatska reprezentacija je trenutno jedna od najboljih u Europi, i u svijetu. Dok sam ja bio izbornik BiH, možda smo vam mogli parirati, sada nema šanse.”, rekao je Sušić za Antenu Zadar, prenosi N1.

Osvrnuo se Sušić i na kapetana reprezentacije BiH Edina Džeku.

Imamo sreću što imamo Džeku, to je vrhunski igrač, uz to je i odličan momak, bio je najbolji strijelac u Bundesligi, sad briljira i u talijanskoj Seriji A.”, rekao je Sušić.

Legendarni Pape je Bosnu i Hercegovinu vodio do plasmana na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, a tim je s klupe predvodio na 49 utakmica u kojima je upisao 23 pobjede, devet remija i 17 poraza.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 09:41