StoryEditor
Vlada Zinčenko

Suprugu poznatog nogometaša ukrajinski mediji zamolili da se Rusima obrati na ruskom: "Odj*bite! Trebam li kleknuti pred njima?"

Piše desk  /  06.04.2022., 20:25h
Vlada Zinčenko, supruga Cityjeva nogometaša Oleksandra, odbila se obratiti Rusima na ruskom jeziku kako bi osudila rat u Ukrajini. Vlada, koja inače radi kao sportska novinarka u Ukrajini, za rusku državu, narod i vojsku koja je napala njezinu zemlju imala je jasnu poruku: "Odjebite!

"Tražite moju izjavu na ruskom kako bi nas Rusi razumjeli. Nije mi teško komunicirati na ruskom, ali prošlo je već više od 40 dana rata i sve što mogu reći na ruskom da bi me Rusi čuli u što većem broju je: Odjebite! Trebam li kleknuti pred njima? Neću. Nastavit ću govoriti ukrajinski", rekla je Vlada ukrajinskim medijima u odgovoru na zahtjev da se obrati na ruskom.

Ona i njezin suprug od početka invazije su među najglasnijim protivnicima ruskog režima. Sudjelovali su na skupovima podrške Ukrajini u Engleskoj, a Oleksandar Zinčenko je nekoliko puta na Instagramu glasno prozivao Rusiju.

"Nisam samo ukrajinski nogometaš već sam i državljanin Ukrajine. Sada se moja zemlja brani od ruskog agresora, tisuće ljudi ginu, a ruske trupe već su uništile nekoliko gradova dok bombama gađaju domove civila. I ja sam otac djeteta, a više od 140 djece u Ukrajini je već ubijeno. Nemojte šutjeti dok djeca umiru svaki dan. Molim vas da nam pomognete. Putine, prestani", objavio je nedavno.

Dnevnik.ba

18. svibanj 2024 02:55