StoryEditor
The Analyst

‘Superračunalo‘ izračunalo da će Francuska biti svjetski prvak! Evo kakve šanse imaju Vatreni

Piše desk  /  20.06.2022., 07:42h

Takozvano "superračunalo" Analysta izračunalo je da Francuska ima najveće šanse da postane prvak (17.93%), a ako sve bude ‘po planu‘ u finalu će nadjačati Brazilce

The Analyst, stranica koja se bavi sportskim analizama, napravila je projekciju Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru. Prvog u povijesti koji se ne igra tijekom ljeta te prvog kojeg će ugostiti samo jedan grad - Doha.

Takozvano "superračunalo" The Analysta izračunalo je da Francuska ima najveće šanse da postane prvak (17.93 posto), a ako sve bude 'po planu' u finalu će nadjačati Brazilce.

"Prije 24 godine (op.a., 1998.), Francuska i Brazil igrali su finale Svjetskog prvenstva na Stade de Franceu. Ako obje reprezentacije završe kao prve u svojim grupama, postoje velike šanse da će to dogoditi opet, samo ovog puta na stadionu Lusail", piše The Analyst, prenose 24 sata.

Prema izračunima, Hrvatska ima 2.31 posto šansi za osvajanje katarskog Mundijala što ju uvrštava na 10. mjesto favorita. "Superračunalo" projiciralo je ovakav poredak u našoj skupini: Belgija, Hrvatska, Maroko, Kanada. 

Zanimljivo, grupa "F", u kojoj se nalaze Vatreni tek je jedna od dvije grupe u kojoj se nalazi barem dvije momčadi iz Top 10 poretka, ali je svejedno po ukupnom renkingu tek pretposljednja grupa. Lošiji renking od naše grupe ima tek grupa "A" u kojoj se nalaze Nizozemska, Ekvador, Senegal i domaćin Katar. Najjača grupa, najbolja po ukupnom renkingu, odnosno "skupina smrti" jest grupa "E" u kojoj se nalaze Španjolska, Njemačka, Japan i Kostarika. S tom će se grupom Vatreni križati ako prođu grupnu fazu. 

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 08:32