StoryEditor
oglušio se o naredbu

Sukob u Red Bullu: Perez razočaran Maxom: "I moja je zasluga što on ima dva naslova. "Ovo samo pokazuje kakav je zapravo..."

Piše desk  /  14.11.2022., 09:01h

Red Bull osigurao je ovogodišnji momčadski naslov prvaka u Formuli 1, a njegov Max Verstappen drugu je godinu zaredom prvak. Ipak, takva komforna situacija nije spriječila sukob Red Bullovih vozača koji se dogodio na nedjeljnoj Velikoj nagradi Brazila.

Naime, Sergio Perez i dalje vodi napetu borbu s Ferrarijevim Charlesom Leclercom za drugo mjesto u ukupnom poretku te su njih dvojica sada izjednačeni nakon što je Leclerc u Brazilu bio četvrti, a Perez sedmi. Ipak, da se Verstappen nije oglušio na naputke Red Bulla, Perez bi bio u prednosti.

Red Bull tražio od Verstappena da propusti Pereza, on poručio: Nemojte me to više pitati. Je li to jasno?

Verstappen je kroz cilj prošao kao šesti, s četiri sekunde prednosti nad Perezom. U završnici utrke iz Red Bulla su putem radija zahtijevali od Verstappena da propusti Pereza, kako bi ovaj zaradio što više bodova u borbi za drugo mjesto.

Aktualni dvostruki svjetski prvak na to je oštro odbrusio. "Rekao sam vam već... Dečki, nemojte me to više pitati. U redu? Je li to jasno? Dao sam svoje razloge i ostajem pri tome", poručio je putem radija.

Kada su Perezu iz Red Bulla priopćili da ga Verstappen neće propustiti, on je ironično odgovorio "Hvala vam". Meksikanac je dobio i ispriku putem radija, a onda je prokomentirao: "Ovo samo pokazuje kakav je (Verstappen) zapravo..."

Perez: Razočaran sam, nakon svega što sam napravio za njega...

"Ne znam što se dogodilo, vrlo sam iznenađen i razočaran, nakon svega što sam napravio za njega... Mislim da je i moja zasluga to što on ima dva naslova", poručio je Perez pred novinarima nakon utrke.

I dok je Verstappen ove sezone vrlo dominantno obranio naslov, prošle godine je do zadnjeg kruga vodio borbu s Lewisom Hamiltonom. Tu borbu ne bi dobio da nije bilo Sergija Pereza, koji ga je u više navrata tijekom sezone propuštao i žrtvovao svoje utrke za njega.

Verstappen prošle godine ne bi bio prvak bez Pereza

Najupečatljivija takva situacija bila je upravo na zadnjoj utrci sezone u Abu Dhabiju. Perez, koji je u jednom trenutku predvodio utrku, s vrlo istrošenim gumama junački se borio protiv Hamiltona i usporio ga za čak 10 sekundi, čime je Verstappenu omogućio da mu se u potpunosti približi. Kada ga je Hamilton napokon pretekao, Perez je odmah pustio i Verstappena.

Da Meksikanac tu nije usporio Hamiltona, Mercedes ne bi donio odluku da preskoči jedan odlazak u boks, što se na kraju, uz kaos u zadnjim krugovima, pokazalo kao ključni razlog što Britanac nije bio prvak.

Zbog svega toga se Verstappen trenutno nalazi pod žestokim kritikama velikog broja pratitelja Formule 1. "Najveći idiot u F1 trenutno", "Razmaženo, sebično malo derište", "Zašto bi Perez više ikad pomogao Verstappenu?", samo su neki od komentara koji su najjače odjeknuli.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 09:33