StoryEditor
dalićev popis

Sučić i Matanović dobili pretpozive, Brekalo izostavljen

Piše desk  /  20.05.2024., 14:22h

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić objavio je popis igrača za Euro u Njemačkoj ovo ljeto. Rok za objavu konačnog spiska je u ponoć 7. lipnja u ponoć, a Dalić je na preliminarni popis stavio 26 igrača, a devet je dobilo pretpoziv. Među njima su Dinamov Petar Sučić i mladi Karlsruheov napadač Igor Matanović. No, mnogima je iznenađenje bilo izostanak Josipa Brekala, koji nije čak dobio ni pretpoziv.

Brekalo je u siječnju u prilično velikoj sapunici na kraju stigao na Poljud, s željom da se u momčadi, koja je u tom trenutku bila vodeća u SuperSport HNL-u osvoji titulu prvaka i kroz dobre igre se nametne Zlatku Daliću za Euro. Krilni igrač Fiorentine u Firenzi nije imao zadovoljavajuću minutažu, a Dalić je više puta naglasio da mu u obzir dolaze samo igrači koji su u stalnom pogonu.

Mladić rođen u Zagrebu, koji je ponikao u Dinamu, bio je na korak do povratka u matični klub, ali se zbog niza nesporazuma s Upravom Dinama stigao je na Poljudu gdje je došao na polugodišnju posudbu.

Unatoč nekim problemima s ozljedama i strahovitom padom forme splitskog kluba, koji je u samo nekoliko tjedana prosuo cijelu sezonu, Brekalo je bio jedan od najboljih igrača Hajduka i u 13 odigranih utakmica upisao je sedam asistencija (najviše u momčadi) i zabio je jedan gol.

Premda su navijači možda očekivali više od povremenog reprezentativca, dojam je da je Brekalo ove polusezone bio jedna od rijetkih svijetlih točaka posrnule momčadi Bilih i u samo nekoliko partija pokazao je zbog čega je materijal za Lige petice i reprezentaciju. Međutim, Zlatko Dalić očito tako ne misli i Brekalo će, barem prema današnjem popisu, Euro promatrati s tribina ili ispred malih ekrana. 

Brekalo je profesionalnu karijeru započeo u Dinamu. Odigrao je 11 službenih utakmica pa kao 18-godišnjak otišao u Wolfsburg za deset milijuna eura. U međuvremenu je nastupao i za Stuttgart te Torino. Ugovor s Fiorentinom ima do 2026., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 4.5 milijuna eura. 

Dnevnik.ba

26. srpanj 2024 20:41