StoryEditor

Strava na hokejaškoj utakmici: Igrač preminuo nakon što mu je klizaljka prerezala vrat, gledatelji padali u nesvijest

Piše desk  /  29.10.2023., 12:49h

Američki hokejaš Adam Johnson (29) tragično je preminuo nakon što mu je oštrica klizaljke prerezala vrat tijekom sudara na subotnjoj utakmici između Nottingham Panthersa i Sheffield Steelersa.

Ozljeda je bila toliko ozbiljna da je utakmica prekinuta, a nesreća se dogodila pred oko osam tisuća gledatelja, kako su izvijestili britanski mediji.

Iz kluba šalju poruke podrške obitelji

"Ostala sam bez pola srca", napisala je igračeva majka na društvenim mrežama. Iz kluba navode kako su shrvani događajima i smrću "izvrsnog suigrača i nevjerojatne osobe". "Nottingham Panthersi su shrvani tragičnom smrću Adama Johnsona nakon užasne nesreće na sinoćnjoj utakmici", stoji u objavi kluba.

"Želimo izraziti iskrenu sućut Adamovoj obitelji, partnerici i svim prijateljima. Svi u klubu smo shrvani vijestima o njegovoj smrti", naveli su iz kluba i izrazili žaljenje i zbog fanova koji su morali svjedočiti ovim užasnim događajima. "Nikad ga nećemo zaboraviti", zaključili su iz kluba.

Liječnici mu pokušali pomoći

Prema svjedočenju gledatelja, Johnson je pokušao prići svojoj ekipi, ali je pao prije nego što je stigao do klupe, što je izazvalo paniku među igračima i liječnicima koji su brzo reagirali i pritekli mu u pomoć.

Hitna služba u Yorkshireu je dobila poziv oko 20:21 i poslala je dva hitna vozila na mjesto događaja. Šokirani gledatelji su opisali prizor kao jeziv; mnogi su plakali, a nekoliko ih je čak izgubilo svijest.

Dnevnik.ba

15. svibanj 2024 17:20