StoryEditor
razmjena sudaca

Strani suci stižu u HNL

Piše hina  /  23.08.2022., 16:45h

Hrvatski nogometni savez dogovorio je suradnju s Ciparskim nogometnim savezom o razmjeni sudaca i unapređenju sudačkih znanja.

Sporazum dvaju saveza uključuje razmjenu elitnih ili talentiranih i perspektivnih sudaca koji imaju stručno znanje, tehničke vještine, kao i sposobnost vođenja utakmica na najvišoj razini u obje zemlje, a sprovodit će se na temelju reciprociteta u sezoni 2022./23.

Ciljevi sporazuma su razmjena tehničkih znanja i iskustava, stjecanje međunarodnog iskustva i poboljšanje kvalitete sudaca, a minimalni zahtjevi podrazumijevaju da suci sudionici moraju biti aktivni na najvišoj službenoj listi sudaca u svojoj zemlji u sezoni 2022./23., da moraju razumjeti i govoriti engleski jezik i da ne smiju biti pod disciplinskim mjerama ili prekršajima u svojim nacionalnim ligama.

"Zahvaljujem Ciparskom nogometnom savezu, na čelu s predsjednikom Koumasom, koji su prepoznali kvalitetu natjecanja i suđenja u Hrvatskoj te nam ponudili poslovnu suradnju koju smo rado prihvatili. Siguran sam da će iskustvo i znanje hrvatskih sudaca doprinijeti natjecanju na Cipru, kao i da će ovo međunarodno iskustvo biti korisno za daljnji razvoj kako hrvatskih, tako i ciparskih sudaca", izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Bruno Marić, predsjednik Komisije nogometnih sudaca Izvršnog odbora HNS-a, na istom je tragu razmišljanja.

“Velika je privilegija započeti nogometnu suradnju koja proširuje nogometno prijateljstvo naših dviju zemalja. Siguran sam da je ovaj sporazum početak razvoja šire poslovne suradnje naših nogometnih obitelji. Svima želim sreću, pogotovo sucima. Naš posao nije lagan, ali moramo služiti nogometu, to je naša ključna uloga”, rekao je Marić.

S ciparske strane o suradnji je govorio predsjednik tamošnjeg saveza George Koumas.

“Vrlo smo sretni što smo potpisali ovaj ugovor s Hrvatskim nogometnim savezom. Siguran sam da će ovaj sporazum imati obostranu korist za nogomet i suce Cipra i Hrvatske. Naši odnosi s Hrvatskim nogometnim savezom uvijek su bili na najboljoj mogućoj razini, a kroz Ugovor o programu razmjene sudaca koji smo potpisali, postaju još bolji. Zahvaljujem predsjedniku HNS-a Marijanu Kustiću i njegovim suradnicima na iskrenoj suradnji u postizanju ovog dogovora”.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 04:10