StoryEditor
Sudački stručnjak

Strahonja u gostovanju na HRT-u: "Dinamo je oštećen za penal i za gol"

Piše desk  /  11.11.2023., 12:05h

Dinamo je u četvrtak izgubio od češkog prvoligaša Viktorije Plzen 1:0 u četvrtom kolu Konferencijske lige. Nakon utakmice Dinamovi igrači žestoko su kritizirali suca Anastasiosa Sidiropoulosa i ostatak sudačkog tima, rekavši da su zakinuti za jedanaesterac te da im je poništen čisti pogodak.

Sudački stručnjak Marijo Strahonja slaže se s Dinamovim tvrdnjama. U HRT-ovom Dnevniku rekao je kako je trebao biti dosuđen jedanaesterac Martinu Baturini, koji VAR nije ni gledao te je rekao i kako je neopravdano poništen gol Sandra Kulenovića.

VAR soba dosudila je da je asistent Stefan Ristovski bio u zaleđu, ali Strahonja misli da su linije krivo povučene.

‘Dinamo je oštećen za penal i gol‘

"Neobjašnjiva odluka. To je čisti kazneni udarac jer je Baturina kontrolirao loptu, a golman ga je srušio. Neobjašnjiva odluka suca na terenu, a kasnije i VAR suca koji ga nisu pozvali da pregleda situaciju", rekao je Strahonja o penalu i prokomentirao  sporno zaleđe.

"Veliki propust glavnog suca i VAR sobe. Linije po mom sudu nisu dobro povučene i ne nude nikakav dokaz da se radi o zaleđu. Ako nemate čistog dokaza, morate dati za pravo pomoćnom sucu da donese odluku. Dinamo itekako može biti razočaran prezentacijom sudaca s obzirom na ova dva incidenta koja su dosuđena na njihovu štetu", izjavio je.

Dnevnik.ba

20. veljača 2024 12:25