StoryEditor
sp u kataru

Strahonja o penalu za Messija: "I glavni i VAR sudac snosit će posljedice i više ih nećemo gledati!"

Piše desk  /  30.11.2022., 23:05h

Sudački ekspert Marijo Strahonja komentirao je jedanaesterac za Argentinu protiv Poljske. Leo Messi nije iskoristio kazneni udarac, ali su Argentinci ipak slavili 2:0 i prošli u osminu finala.

U 38. minuti nizozemski sudac Danny Makkelie nakon VAR provjere svirao je kazneni udarac za Argentinu. Wojciech Szczęsny je rukom dodirnuo Lea Messija u zraku, a sudac je procijenio da je intenzitet bio dovoljan za najstrožu kaznu. 

"Ono što bi najmanje svi htjeli je da suci utječu na eliminacije momčadi. Srećom, Poljska nije bila oštećena u tom smislu. Ova odluka apsolutno nije prihvatljiva i što god da kažem pozitivno o sucu tijekom ove utakmice ne bi bilo dobro, inače imam pozitivno mišljenje o njemu", rekao je Strahonja.

Dakle, ne postoji nijedan element da to bude kažnjiva situacija, nastavio je.

"Vratar je jedini igrač koji smije igrati rukom u kaznenom prostoru i taj produženi dodir s prstima na Messijevom licu sigurno nije namjera. Ovo je toliko nisko spuštena linija intervencije za VAR, niže ne može biti. Onda bi na utakmici morali imati 20 pregleda. Najveća greška je VAR suca Pola van Boekela. Iako, Makkelie je toliko jakih utakmica odsudio, bez obzira Messi ili netko drugi, trebao je zahvaliti VAR tehnologiji i reći da ovo nije jedanaesterac. I jedan i drugi će snositi posljedice i nećemo ih više gledati, ili ako hoćemo, to ne bi bilo pošteno prema drugim sucima", zaključio je Strahonja. 

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 06:19