StoryEditor
sudački ekspert

Strahonja: "Hajduk je protiv Gorice oštećen za kazneni udarac i crveni karton"

Piše desk  /  28.04.2023., 10:03h

Sudački ekspert Marijo Strahonja komentirao je sporne situacije s utakmica 31. kola SuperSport HNL-a u emisiji Stadion.

"Dogodilo se nekoliko izazovnih situacija. Suci su imali ‘engleski‘ tjedan, u sedam dana su imali tri utakmice, teško je držati fokus, oni nisu profesionalni suci. Treba sve to uskladiti. To su zahtjevne situacije. Ti mali previdi koji su se dogodili su zbog nedostatka koncentracije", rekao je Strahonja.

Osijek - Istra 1961

Tri situacije s utakmice Osijek - Istra 1961 analizirao je Marijo Strahonja, a sudio je Igor Pajač.

U 11. minuti postavlja se pitanje je li bilo kaznenog udarca za Osijek. "Jedan nogometni duel koji je započeo izvan kaznenog prostora. Vizualno je izgledalo kao da je noga na listu, ali to je bilo bez intenziteta. Nema kaznenog udarca", rekao je Strahonja.

Igrač Istre Petrusenko igrao je rukom u 58. minuti. "Ispravna odluka suca. Iako je bio u lošoj poziciji da točno vidi, jasno je da je igrač proširio obujam tijela i spriječio prolazak lopte", rekao je Strahonja.

U 83. minuti kazneni udarac za Istru nakon duela Čeberka i Bakrara. "Ja bih ovo pokušao obrazložiti padom koncentracije. Vidjele su se ruke na protivničkom igraču, ali ovo nije kazneni udarac", rekao je Strahonja. 

Gorica - Hajduk

Sudački ekspert imao je mnogo posla na utakmici Gorice i Hajduka, koju je sudio Zdenko Lovrić.

U petoj minuti bio je duel Suka i Livaje. "Radi se o prekršaju jer je lijeva noga čvrsto nagazila stajnu nogu napadača. VAR nije reagirao? Svi smo imali fokus, gledali smo detaljno tu situaciju. Radi se o previdu same situacije ili je sudac procijenio da se ne radi o jasnoj i očiglednoj pogrešci. Za mene je ovo kazneni udarac", rekao je Strahonja.

Nakon klizećeg starta lopta je u ruku pogodila Bralića, dosuđen je kazneni udarac, ali nakon pregleda snimke je poništen. "Potpuno neopravdano dosuđen. To je potporna ruka, teško mi je prihvatljiva činjenica da je dosudio. Ovo je jednostavna situacija za presuditi, mislim da je ovo zamor i pad koncentracije. VAR je dobro reagirao", rekao je Strahonja za HRT.

Fućak je u 54. minuti udario laktom Melnjaka te dobio žuti karton. "Znate što? Po meni je to nedovoljno. Radi se o laktu, vrhu lakta i namjernom trzaju prema licu i može doći do ozljede. Nije jasno i očigledno udaranje, ali ipak se radi o dovoljnom trzaju igrača koji je to napravio namjerno. Za mene je ovo više isključenje", rekao je Strahonja.

Postavlja se pitanje je li Benrahou trebao dobiti drugi karton za gaženje Tomečaka u 64. minuti. "Apsolutno je trebao dobiti drugi žuti, dogodilo se gaženje u predjelu pete. Definitivno se radi o žutom kartonu, srećom da ga nije pogodio u predjelu buta jer bi se radilo onda o direktnom isključenju", rekao je Strahonja. 

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 04:43