StoryEditor
liga hercegovine

Stolac prošao u finale nakon što su navijači Ilića pogodili njihovog igrača

Piše desk  /  26.08.2023., 13:12h

Nakon sastanka Povjerenstva za natjecanje Lige Hercegovine, donesena je odluka da se utakmica između predstavnika Mostar (Ilići) i predstavnika Stoca (Stolac), a koja je prekinuta 2 minute i 41 sekundu prije isteka kraja drugog poluvremena, registrira rezultatom 3:2 u korist momčadi Stolac.

S obzirom da je odigrano više od 80 posto regularnog vremena određenog za igru, rezultat koji je u trenutku prekida bio aktualan, kao takav je i registriran.

Podsjetimo: Polufinalna utakmica „Lige Hercegovine“ igrana na 18. Završnom turniru u Grudama 25.8. između predstavnika Mostar (Ilići) i predstavnika Stoca (Stolac), a koja je prekinuta 2 minute i 41 sekundu prije isteka kraja drugog poluvremena pri rezultatu 3: 2 u korist predstavnika Stoca, zbog činjenice da je jedan od igrača ekipe Stoca prvo pogođen u lice plastičnom bocom, a nakon toga i kamenom iz dijela gledališta na kojem su dominantno bili zastupljeni navijači momčadi Mostara (Ilići), pri čemu je navedeni igrač momčadi Stoca pretrpio ozbiljne ozljede i nije mogao nastaviti utakmicu.

Nakon navedenog događaja nije bili uvjeta za nastavak utakmice, te su suci odsvirali kraj iste.

Temeljem navedenih činjenica, a u skladu s člankom 32. stavak 3. Pravilnika o općinskim/gradskim malonogometnim natjecanjima mjesnih zajednica/naselja i Završnom turniru „Lige Hercegovine“, predmetna utakmica se, zbog činjenice kako je odigrano više od  80 % regularnog vremena određenog za igru, registrira rezultatom 3: 2 u korist momčadi Stoca.

Sukladno navedenom odlučeno je kao u dispozitivu.

Utakmica za treće mjesto između predstavnika Posušja (Rakitno) i predstavnika (Mostara) Ilići igra se večeras od 20.30 sati, dok je finale Lige Hercegovine između predstavnika Širokog Brijega (Lijeva Obala) i predstavnika Stoca (MZ Stolac) igra se od 21.30 sati.

Vrijedi istaknuti i da je ovo jedino priopćenje organizatora vezano za sinoćnju utakmicu, s obzirom da s pojedinih "anonimnih" stranica stižu uvredljive poruke koje nemaju veze s organizatorima lige.

Dnevnik.ba

11. travanj 2024 14:54