StoryEditor
konferencijska liga

Što Nizozemci pišu? "Rođena je mostarska sramota. AZ se mora sramiti poraza u zabačenom kutku istočne Europe na opskurnom stadionu"

Piše desk  /  22.09.2023., 08:55h

Zrinjski je u prvom kolu Konferencijske lige pobijedio Alkmaar kod kuće 4:3 i tako uzeo tri boda u svojoj prvoj utakmici u Konferencijskoj ligi u povijesti. Alkmaar je na poluvremenu vodio 0:3, no uslijedio je preokret prvaka BiH. Dva gola zabio je Kožulj, a po jedan Ćorluka i Hrvanović.

Nizozemski mediji nisu štedjeli AZ nakon povijesnog poraza. Tamošnji najpoznatiji medij De Telegraaf ima veliki tekst pod naslovom "AZ odlazi osramoćen iz Mostara". U njemu stoji: "Igrači AZ-a se moraju sramiti nakon velikog preokreta u Mostaru. Momčad Pascala Jansena dopustila je klimavom HNK Zrinjskom da se vrati u susret nakon vodstva od 0:3 na poluvremenu, da bi nakon 90 minuta ostala praznih ruku. 

"Mostarska sramota"

I time je rođena ‘Mostarska sramota‘. Jer šteta je bilo izgubiti od momčadi koja je 45 minuta bila potpuno besmislena i jedva je pratila ritam." U sličnom tonu je i izvještaj utakmice s poznatog portala AD. 

"AZ se ponovno našao u zabačenom kutku istočne Europe, na opskurnom stadionu bez dodataka i s malim svlačionicama. Ali igrači sada znaju da petljanje po marginama europskog nogometa može u konačnici kreirati nevjerojatne trenutke.

AZ je doživio debakl protiv najslabije momčadi svoje skupine, u kojoj su još i Aston Villa te Legia", piše u tekstu. Podsjetimo, Legia je iznenadila Aston Villu te ju pobijedila s 3:2 u Varšavi i došla do prvih bodova u skupini.

Dnevnik.ba

17. svibanj 2024 10:31