StoryEditor
baraž za sp

Što će biti s utakmicom baraža za SP između Poljske i Rusije? Poljski novinari traže bojkot od svojih igrača

Piše desk  /  22.02.2022., 10:25h
Poljska reprezentacija bi 24. ožujka trebala odmjeriti snage s Rusijom u polufinalu baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, ali zasad nije sigurno da će se ta utakmica odigrati. Rusija i Ukrajina su već neko vrijeme na rubu rata, a eskalacija situacije mogla bi znatno utjecati i na nogometnu sliku Europe.

Bivši predsjednik Poljskog nogometnog saveza Michał Listkiewicz tvrdi da se poljska javnost općenito, ali posebno ona nogometna, ne bi trebala pretvarati kao da se ništa ne događa. "Mislim da se utakmica u tom slučaju ne bi odigrala u Rusiji, vjerojatno bi FIFA odlučila da se igra na nekom neutralnom terenu", rekao je između ostalog na pitanje o tome što će se dogoditi ako Rusija napadne Ukrajinu pa dodao:

"Ne mislim da će Rusiju izbaciti sa Svjetskog prvenstva zbog toga, s obzirom na to da je u povijesti već bilo slučajeva da je Rusija napadala Donbas i dio Ukrajine. Tada isto nije bilo sankcija, ne bi ih trebalo biti ni sada."

Moguć je i bojkot

Novinar Kanał Sportowyja Krzysztof Stanowski smatra da bi poljski nogometaši trebali bojkotirati utakmicu baraža u Moskvi, a s njim se slaže još nekoliko kolega iz poljskih sportskih medija. "Smatram da 24. ožujka ne bismo trebali ići u Moskvu. No vjerojatno bi to čak trebala biti odluka od državnog značaja, koja daleko nadilazi nadležnosti Poljskog nogometnog saveza", napisao je.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 18:49