StoryEditor
Bivši izbornik o vatrenima

Štimac: Dobili smo najboljeg braniča u povijesti reprezentacije, bit će rame uz rame Van Dijku

Piše desk  /  16.11.2021., 13:39h
Bivši igrač i izbornik hrvatske reprezentacije Igor Štimac prokomentirao je plasman Hrvatske na Svjetsko prvenstvo. Hrvatska ga je ostvarila osvajanjem kvalifikacijske skupine H u drami posljednjeg kola u kojem je na Poljudu svladala direktnog rivala Rusiju, gurnula je u dodatne kvalifikacije i plasirala se u Katar.

"Čestitam HNS-u, predsjedniku bivšem i sadašnjem, svim djelatnicima, izborniku i igračima. Sretan sam što smo mi bili pioniri u stvaranju naše nogometne reprezentacije, ali da će ona biti ovakav gigant, to je nešto što nas mora ispuniti do kraja", rekao je Štimac za Sportklub pa dodao:

"Mi smo takvi, jako nam jednostavno neko lice dosadi. Mi bismo mijenjali izbornika i na gore, samo da ga promijenimo. Premalo zajedništva među svima nama. Pa se sve to pretvori i u prostor gdje djeluju anti-hrvatski elementi."

Ima izuzetno visoko mišljenje o aktualnom izborniku Zlatku Daliću:

"On je najveći izbornik u našoj nogometnoj povijesti i neupitno najbolji trener. Ma mi o njemu ne trebamo trošiti niti jedne sekunde. Odveo nas je na SP, napravio je smjenu generacija. Ima kadar koji ima silni potencijal i on je doista uspio sebe ugravirati na prvo mjesto. Mi svi zajedno mu samo možemo čestitati."

Ne slaže se s tezom da hrvatska nema golgetera.

"Ma, meni je to šuplja priča. Dobro, nemaš Šukera, ali onda igraš drugačije. Iskreno, kao trener volim da moja momčad igra protiv momčadi koja ima napadača. Pa Barcelona je vladala svijetom bez napadača. S Kramarićem, Livajom i Petkovićem se mogu raditi čuda. Trebamo još bolje bekove, tu mislim na bočne igrače koji moraju igrati bolje u ofenzivnom dijelu igre", rekao je Štimac i prokomentirao Joška Gvardiola.

"Snaga, brzina, mirnoća, tehnika. Vedar i optimističan duh. Ma to je dar. Dobili smo, usudio bih se reći, najboljeg stopera u povijesti Vatrenih. To je igrač koji će za godinu dana biti uz rame Van Dijku. On je strašan, a ljevak. S njim ćemo možda biti i svjetski prvaci", zaključio je.

Dnevnik.ba

30. siječanj 2023 18:35