StoryEditor
hrvatski trener

Štimac: "Ako Hajduk ne bude prvi, to će značiti da je bio pokraden"

Piše desk  /  22.01.2022., 16:55h
Izbornik Indije Igor Štimac (54) u emisiji Sport nedjeljom govorio je o Hajduku. Bivši trener Hajduka i izbornik Hrvatske smatra da model upravljanja Hajdukom pod predsjednikom Lukšom Jakobušićem nije dobar. O tome je govorio u nekoliko navrata, a sada je ponovio svoj stav.

"Kompletna udruga Naš Hajduk su lijevo orijentirani momci koji su ortodoksni SDP-ovci ili simpatizeri, bivši članovi SDP-a ili "antife", tako da nemaju apsolutno nikakve dodirne točke s HDZ-om. A i sam model upravljanja je evidentno socijalistički, odlučivanje imaju oni koji na kraju nisu odgovorni. Ali u odnosu s Torcidom, to su dva odvojena bića. Izvorno, oni koji su vodili Torcidu osnovali su Naš Hajduk s plemenitim ciljem, ali tijekom godina, pogotovo nakon Žanove smrti, to je otišlo u drugu krajnost, u drugi ekstrem." Dotaknuo se i predsjednika Hajduka Lukše Jakobušića: "Ne poznajem ga. U nekoliko riječi, moj dojam: populist, ali blagoslovljen. Jedini od predsjednika u mandatu ovog modela upravljanja dobio je odriješene ruke da radi onako kako on misli. Od onih koji biraju članove Nadzornog odbora, to su pojedinci koji vode udrugu Naš Hajduk. Jako je kratko tu, ovo je četvrti trener. Već je s trojicom pogriješio u jako kratkom razdoblju. Prema tome, već je puno grešaka napravljeno. Išlo se u zaduživanje kod privatnih lica da bi se dovelo određene igrače."

Štimac: Ako Hajduk ne bude prvi, to će značiti da je bio pokraden

Štimac potom dodaje: "Oni će braniti to na sve moguće načine, ali isto je tako pitanje dana, kao što se uvijek događalo. Bilo je onih koji su mislili da su nedodirljivi, pa je jedan dan pokucao Uskok na vrata: "Ajmo, otvorite papire, knjige, idemo vidjeti gdje su krivci". Doći će i trenutak kad će, pošto u nas pravosuđe, država i sudstvo ide ciljano na nekog, nekome pasti na pamet da se ciljano ide na one koji su ovo napravili ovdje."

O Hajdukovim šansama za naslov prvaka kaže: "Teoretski Hajduk može biti prvak, dovoljno je bodova u igri, dovoljno utakmica, pogotovo s direktnim konkurentima. Hajduk je u zadnjim izravnim okršajima s Rijekom i Dinamom pokazao iznimnu kvalitetu, ali je naletio na Dinamo koji je bio u najlošijem trenutku u proteklih pet, šest godina. Treba očekivati da će taj Dinamo biti puno jači u nastavku natjecanja i konsolidiraniji. Isto tako, da će Rijeka i Osijek dići razinu koliko mogu u nastojanju da ostvare što više bodova. Bit će puno teže na proljeće. Naravno, Hajdukova je prednost masovna podrška na tribinama, ali koja zna biti i uteg."

U sarkastičnom tonu je zaključio: "S obzirom na sve drugo što postoji tu, a to su i druge momčadi koje se bore, koji organizacijski kao klubovi stoje puno bolje od Hajduka i imaju određene budžete, a Hajduk sa zaduživanjima ide u tu borbu, onda nije realno da ta priča može završiti dobro. I nije mi drago ono "ako nas ne pokradu", opet jedan alibi. To je ružno, kroz medije se bilda takva atmosfera. Ako Hajduk ne bude prvi, to će značiti da je bio pokraden."

Dnevnik.ba

31. siječanj 2023 08:07